Tată mincinos de dragul proxeneţilor. A spus că nu îi cunoaşte pe cei care au profitat de fiica sa

marți, 02 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Tată mincinos de dragul proxeneţilor. A spus că nu îi cunoaşte pe cei care au profitat de fiica sa

Pentru a uşura situaţia juridică a pro­xeneţilor fiicei sale, un bărbat din Iaşi a minţit în instanţă. Vasile Lupu a fost condamnat pentru asta la opt luni de în­chisoare cu suspendare, judecătorii motivând, recent, hotărârea ce a rămas definitivă.

În document se menţionează că Lupu a fost audiat într-un dosar de trafic internaţional de carne vie în care victimă a căzut, încă din 2005, şi fiica sa. Era vorba de o reţea ce profita de starea materială precară a victimelor şi le transporta în Italia. Acolo, muncea în condiţii improprii sau ajungeau să se prostitueze.

În primă fază, Vasile Lupu a spus în faţa procurorilor că fiica sa a fost victima reţelei, oferind şi detalii în acest sens anchetatorilor. Când a venit momentul să fie audiat în instanţă, însă, Lupu a declarat, în primă fază, că nu îi cunoaşte pe niciunul dintre cei trimişi în judecată de DIICOT.

Ulterior, a revenit şi, de fapt, îi cunoaşte pe doi dintre ei, însă nu are informaţii că aceştia ar fi fost implicaţi în activităţi de trafic de persoane. Când a fost pus sub urmărire penală pentru mărturie mincinoasă, individul a recunocut că prima declaraţie, cea de la Parchet, era reală.

„A arătat că nu menţine declaraţia dată în faţa instanţei de judecată şi a explicat contradicţiile existente în declaraţiile sale prin faptul că este o fire emotivă, a fost prima dată când s-a aflat într-o sală de judecată, iar în sala de judecată s-a pierdut cu firea, întrucât erau de faţă inculpaţii, precum şi familiile lor. Nu a propus probe în apărarea sa şi regretă cele întâmplate“, se arată în motivarea prin care Lupu a fost condamnat

Comentarii