Telenovela în cazul bolnavului refuzat de părinți la externare continuă

joi, 30 decembrie 2021, 20:48
2 MIN
 Telenovela în cazul bolnavului refuzat de părinți la externare continuă

Cazul bolnavului refuzat de părinţi după o vindecare miraculoasă devine tot mai tragic pe zi ce trece, pacientul constatând că doar cadrele medicale sunt familia lui.

Telenovela bărbatului refuzat de familie pentru că nu s-a vindecat complet după un accident rutier este departe de a se termina. Astfel, după aproape 24 de ore de stat în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), într-un final acesta a fost reinternat pe secţia de ortopedie. Asta deoarece rudele bărbatului nu au reuşit să se pună de acord. Fraţii spun că ar fi dispuşi să îl îngrijească dacă părinţii l-ar primi în casă, însă bătrânii nici nu vor să audă de asta. Cei doi spun că îşi vor primi copilul în curte doar când acesta va fi sănătos, aşa cum era înainte de accident. Cei doi spun că bărbatul nu are decât să meargă la spital, sau la cel care l-a accidentat, deoarece ei nu pot avea grijă de el.

„Potrivit legii, dacă internezi un bolnav în spital la mai puţin de 24 de ore de la externare, internarea precedentă se anulează. Cu alte cuvinte, reanimare, proceduri, operaţii, medicaţie, tratamente, cazare, masă, absolut tot ce s-a cheltuit timp de aproape o lună jumătate, se anulează şi nu mai pot fi decontate de Casa de Sănătate. De aceea a fost nevoie să se aştepte întâi trecerea a 24 de ore pentru reinternare”, a explicat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Comentarii