Tensiune maximă! Distrugătorul american cu rachete ghidate USS Milius a ajuns în Marea Chinei de Sud

marți, 11 aprilie 2023, 07:30
1 MIN
 Tensiune maximă! Distrugătorul american cu rachete ghidate USS Milius a ajuns în Marea Chinei de Sud

Distrugătorul american cu rachete ghidate USS Milius (DDG 69) se află în Marea Chinei de Sud, unde Armata chineză desfăşoară exerciţii „live” de încercuire a Taiwanului. „Gata de luptă”, s-a declarat armata chineză. La 10 aprilie, distrugătorul cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke USS Milius (DDG 69) şi-a afirmat drepturile şi libertăţile de navigaţie în Marea Chinei de Sud, lângă Insulele Spratly, „în conformitate cu dreptul internaţional”.

China a organizat luni zeci de zboruri de avioane de luptă şi patrule ale fregatelor, după ce nava de război americană a traversat disputata Marea Chinei de Sud în mijlocul exerciţiilor de cucerire a Taiwanului de către Beijing.

Comandamentul Teatrului de Sud al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) a declarat că „a organizat forţele navale şi aeriene pentru a urmări şi monitoriza” distrugătorul USS Milius, atunci când „a pătruns ilegal în apele din apropierea recifului Meiji din Insulele Nansha din Marea Chinei de Sud."

Declaraţia Beijingului a venit după ce Flota a 7-a a armatei americane din Asia-Pacific a desfăşurat luni distrugătorul său de rachete ghidate de clasă Arleigh Burke USS Milius (DDG 69) în Marea Chinei de Sud.

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii