Teodor Mărieș: Dosarul Revoluției din 1989 poate fi rezolvat în șase luni

marți, 21 decembrie 2021, 11:11
1 MIN
 Teodor Mărieș: Dosarul Revoluției din 1989 poate fi rezolvat în șase luni

Există peste 25.000 de mărturii în Dosarul Revoluției, care incriminează câteva sute de persoane. Unele sunt în continuare în funcții importante, de aici și presiunea uriașă de a fi închis, a declarat Teodor Mărieș, de la Asociația „21 decembrie 1989”.

Teodor Mărieș, președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, cel care a reușit să impună redeschiderea Dosarului Revoluției, printr-o decizie a CEDO, afirmă că marea problemă este că acesta este administrat penal de Secția Parchetelor Militare (SPM).

„Eu sunt optimist că anul viitor va fi trimis în instanță de data aceasta întocmit corect, pentru că facem presiune în sensul ăsta. (…) Eu nu am făcut revoluție ca să se facă un dosar procedural, care să pice în instanță. Trebuie să fie impecabil făcut, să fim siguri că se ajung la condamnare.  Sunt 25.000 de declarații în dosar deja luate. Nu mai trebuie decât, în cadrul noilor proceduri, pentru că se consideră un nou dosar, să fie audiați oamenii ca să își confirme declarația dată. Durează 10 minute. Practic, dacă s-ar vrea, se poate termina toată treaba în șase luni și să trimită corect în judecată”, a declarat pentru Newsweek România Teodor Mărieș, președintele Asociației „21 Decembrie 1989”.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii