Teroriştii Hamas au lansat o nouă avalanşă de rachete asupra Israelului

sâmbătă, 07 octombrie 2023, 20:53
1 MIN
 Teroriştii Hamas au lansat o nouă avalanşă de rachete asupra Israelului

O nouă avalanşă de rachete lansate din Gaza de militanţii Hamas au lovit direct, sâmbătă seară, mai multe zone din Israel, inclusiv Tel Aviv, potrivit serviciului de salvare Magen David Adom (echivalentul israelian al Crucii Roşii), relatează CNN.

„În urma sirenelor de alertă roşie ce au răsunat în ultimele minute, echipele Magen David Adom au pornit căutări în zonele unde au fost raportate lovituri de rachete”, a informat organizaţia în cursul serii. Aceasta a enumerat Tel Aviv, Rishon Letzion şi Bat Yam ca fiind zonele cele mai afectate. Dar majoritatea apelurilor de urgenţă s-au axat pe zona Bat Yam, a precizat Magen David Adom.

Echipele de salvare „efectuează de asdemenea căutări şi în alte zone în care au fost raportate persoane rănite, inclusiv Yavne, Givatayim, Bat Yam, Beit Dagan, Tel Aviv şi Rishon Letzion”, potrivit sursei citate.

Anterior, brigăzile Izz el-Deen al-Qassam, aripa armată a Hamas, au anunţat că au lansat sâmbătă seară alte 150 de rachete spre Tel Aviv. Gruparea a afirmat, într-o postare pe Telegram, că acest atac a fost un „răspuns la bombardarea Palestine Tower”, o clădire de 11 etaje din centrul oraşului Gaza.

Cititi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii