Ţintele lui Grozavu: să transfere trei-patru titulari şi să se claseze pe primul loc

miercuri, 14 decembrie 2022, 02:50
5 MIN
 Ţintele lui Grozavu: să transfere trei-patru titulari şi să se claseze pe primul loc

Poli pare să continue aceeaşi strategie: să crească jucători pentru alte echipe, în condiţiile în care propria academie nu produce mare lucru.

Politehnica Iaşi a intrat în vacanţă ieri, după ce în Copou a avut loc un joc în familie, în care au evoluat mulţi juniori. Antrenorul Leo Grozavu a recunoscut că decizia de a mai ţine o parte din echipă în activitate (reamintim, zece titulari au primit liber de săptămâna trecută) după încheierea sezonului nu a folosit prea mult.

Şeful băncii tehnice ieşene a spus că a remarcat câţiva tineri, pe care-i va monitoriza. Faptul că niciunul nu este o certitudine a reieşit şi din anunţarea primei ţinte de transfer a iernii, mijlocaşul ofensiv Alexandru Musi (18 ani). Poli vrea să-l împrumute pe Musi de la FCSB, Iaşul mizând, din nou, pe creşterea jucătorilor pentru alte cluburi şi nu pe promovarea fotbaliştilor proprii, a căror calitate este pusă sub semnul întrebării.

Grozavu a criticat şi strategia din vară a Politehnicii legată de jucătorii tineri ceruţi de regulament: „O echipă care atacă promovarea nu ar fi trebuit să mizeze pe atacant under 19. Eu aş fi adus în atac jucător under 21 şi în apărare under 19. Trebuie să ne întărim pe postul de under 19, suntem sub alte echipe. Musi ar fi o variantă bună, vedem dacă-l putem împrumuta”.

„Şi un leu e mult să plătim pentru o rezervă!”

De criticile antrenorului nu au scăpat nici străinii. „Au fost jucători sub aşteptări. Eu nu vreau străini rezerve!” a spus Grozavu care s-a referit în special la Del Priore:

„Are o situaţie incertă, aşteptam mult mai mult de la el. Am aflat şi că necesită costuri din vară dacă va rămâne. E puţin forţat acest lucru, nu merită investiţia. Şi un leu e mult să dai, dacă un jucător stă pe bară! Plus că are un salariu care nu e mic. Jucătorii cu salarii bune trebuie să fie pe teren, nu pe bancă! Am discutat şi cu el şi cu impresarul lui, nu mi-a demonstrat mai nimic”.

Nici Tomczyk nu se simte foarte confortabil de vreme ce tehnicianul Iaşului a anunţat că „e posibil să rupem dacă găsim soluţii mai bune. A discuta însă acum de plecări, când nu avem certitudini la veniri este neprofesionist”.

Despre Knoflach, un alt străin pus pe lista neagră, Grozavu a spus: „A revenit la sentimente mai bune în ultima perioadă. Ne-a trimis imagini cu ce face în Austria. Dacă intră în rândul lumii şi-şi prelungeşte contractul, poate va rămâne”.

Antrenorul Politehnicii nu a vrut să intre în polemică cu Plohotniuk, care a plecat la Slatina după ce a zis că a simţit că nu a avut parte de încredere din partea lui Grozavu. „Plohotniuk a avut un an timp să demonstreze. La primul meci cu mine a fost titular. Apoi, din şase meciuri, trei a fost accidentat. Poate n-a găsit mediul bun pentru el, nu vreau să comentez” a precizat tehnicianul, care a spus că îi va acorda credit lui Kouadio, care e tânăr şi are un salariu mic.

Lot de 25 de jucători

Grozavu a anunţat ce transferuri îşi doreşte:„Am avut puţine soluţii în cele două luni în care am lucrat aici. M-am bazat pe 12-13 jucători. Mai vreau un stoper (n.r. – în locul lui Fosu-Mensah), doi mijlocaşi, un atacant şi unu-doi atacanţi de bandă. Îmi doresc jucători peste ce avem acum. Dacă îmi vin trei titulari, e foarte bine, dacă vin patru e excelent! Nu trebuie să greşim la transferuri. Timp avem, trebuie să-l folosim util. Cel mai târziu pe 16 ianuarie vreau să am tot lotul. În primăvară vreau 25 de jucători, cu tot cu portari. 26 dacă mai e şi un copil din pepiniera proprie”.

Ţinta antrenorului ieşean la anul este locul I: „Nu mă aşteptam să fie aşa de greu, mai ales că am avut un grup de jucători fără mofturi, care au răspuns rapid la ce am cerut şi că fotbalul românesc este în regres faţă de acum zece ani. Locul doi la final de an nu e mare lucru. Poate fi doar mulţumitor, ţinând cont că am luat echipa din mers. Poate fi! Eu vreau însă locul I. Nu primul loc promovabil direct, primul loc!”

Schiţa programului iernii

Leo Grozavu a prezentat şi varianta actuală a programului echipei: „Pe 9 ianuarie reluăm antrenamentele. În prima săptămână vor fi teste fizice şi medicale. În a doua vom face câte două antrenamente pe zi. Vom juca un amical, apoi în ultima săptămână din ianuarie vrem să jucăm două teste în Republica Moldova.

În perioada 6-16 februarie vrem să mergem într-un cantonament în Turcia, unde să jucăm patru meciuri, pe 8, 9, 12 şi 15. Apoi, venim acasă cu o săptămână înainte de startul campionatului. Avem şase-şapte săptămâni de lucru, timp suficient”.

Şeful băncii tehnice a mai spus că succesul unei echipe depinde de cinci factori: echipă, tehnicieni, administrativ, suporteri şi presă, referindu-se la ultima: „Dacă criticile aduc progres e foarte bine, dacă sunt atacuri, e altceva”.

Ziarul de Iaşi vă va ţine la curent şi în perioada de vacanţă cu noutăţile de la Poli, chiar dacă Grozavu a anunţat că acestea vor apărea după 3 ianuarie. 

 

Comentarii