PĂTRĂȚELUL ROȘU

Toată lumea râde, cântă şi dansează pe bani

luni, 24 septembrie 2018, 16:40
2 MIN
 Toată lumea râde, cântă şi dansează pe bani

* E toamnă, în curând se face vinul, aşadar evenimentele pe bază de dârle politice şi chefuri pe bani publici au început deja – a se vedea prestaţia lui Dan Bitman, poreclit şi "Bănutz SRL", la "Zilele Sectorului 5". În chiar aceste clipe se desfăşoară şi partea melodioasă a unui alt eveniment, "Zilele Consumatorilor" – din, evident, Consumatori. Corespondentul nostru aflat la faţa locului ne transmite în direct:

– Deci, da, am ajuns, e bine că mi-aţi dat legătura, e semn bun, poate că daţi şi leafa. Eu sunt în plină cântare, să zic aşa…

– Cine cântă, ce cântă şi, mai ales, de ce cântă? Pe banii cui?

– Din câte am aflat aseară, de la bufet…

– Ai stat toată seara la bufet şi ai băut doar apă, nu? Ia zi! Fii sincer!

– N-am avut bani de apă, care e scumpă, fiind rară prin părţile astea, unii nici nu ştiu cum arată. Am băut decât vin. Aici se cântă, că la aşa eveniment trebuie distracţie, muzică, antreu!

– Poate antren…

– Antrenuri de-astea, răcituri, sărăţele, măsline, ţuică, ce se pune pe masă la început, să meargă manifestarea!

– Acum cine evoluează pe scenă? Bănuiesc că există şi scenă…

– Acum nu evoluează, că a evoluat fanfara de la Machitori, de-aia nici nu prea mai e scenă, că s-au urcat prea mulţi graşi pe ea şi s-a rupt…

– Au venit salvatorii să descarcereze victimele prinse sub dărâmături?

– Au venit să-i panseze, că s-au luat la bătaie, au dat vina unul pe altul, apoi şi-au dat unul altuia în cap cu trompetele, cu ţambalul şi contrabasul… Acum a rămas doar un muzician încarcerat în tobă, că i-a tras un coleg cu ea în cap!

– Să înţelegem că nu se mai cântă, nu?

– Se cântă nu pe scenă, ci pe toloacă, unde se ţinea târg de animale. Au apărut deja proteste din partea sătenilor, care zic că, deşi s-au obişnuit cu zgomotele de la tăiat porcii, ce se aude de la interpreţi e prea mult!

– Dar cine cântă în halul ăla?

– În chiar aceste clipe zbia… răcneş… rag… interpretează nepoţica domnului primar, Ramona Pânză, şlagăre din repertoriul mondial…

– Care şlagăre, mai exact?

– Mai exact, doar ea ne poate spune. Oamenii pun pariuri, unii zic că a cântat "Puşca şi cureaua lată", alţii că a cântat Brahms, iar câţiva că a fost decât zgomotul de la un vecin, care tăia lemne cu drujba.

 

 

Comentarii