De Business

Punem punctul pe știi

Top mondial: România, a treia cea mai bună destinație pentru munca de la distanţă

vineri, 08 ianuarie 2021, 14:15
1 MIN
 Top mondial: România, a treia cea mai bună destinație pentru munca de la distanţă

România este a treia cea mai bună destinație pentru angajații și liber-profesioniștii care vor să lucreze de la distanță, potrivit unui nou clasament global publicat recent.

Indexul Nomad Digital, realizat de compania britanică de telecomunicații Circle Loop, analizează 85 de țări, după criterii precum cheltuielile cu chiria, viteza și costul internetului mobil și în bandă largă, pentru a identifica cele mai bune țări pentru remote working în 2021.

Clasamentul este condus de Canada, cu un scor de 73,35 puncte, urmată de Marea Britanie (63,53 puncte) și România (62,28 puncte).

Unul dintre principalele hub-uri de tehnologie din lume, Canada a fost și cea mai căutată destinație pentru remote working pe site-urile de recrutare anul trecut, potrivit realizatorilor clasamentului. România se remarcă prin abonamentele ieftine la serviciile de internet, viteza mare a internetului fix (primul loc între țările analizate) și chiriile reduse.

Topul celor mai bune 10 țări pentru munca de la distanță în 2021 este completat de Suedia, Danemarca, Franța, Olanda, Australia, Elveția și Germania.

Comentarii