Toți pacienții conformați cu COVID, plimbați cu ambulanțele cu opriri pe traseu

marți, 13 octombrie 2020, 11:33
1 MIN
 Toți pacienții conformați cu COVID, plimbați cu ambulanțele cu opriri pe traseu

Peste 600 de cazuri sunt confirmate zilnic cu COVID-19 în București și Ilfov, iar toate aceste persoane, indiferent de simptome, trebuie să ajungă la spital pentru analize. În funcție de acestea, medicii decid dacă pacienții trebuie internați sau pot să meargă acasă, unde să stea în izolare. Drumul dus-întors la spital poate fi făcut doar cu mașini de la Ambulanță și ISU, care transportă mai mulți pacienți și care vin și după câteva ore, pentru că urgențele și salvarea unor oameni aflați în stare gravă au prioritate, a explicat managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu.

În funcție de cât de aglomerate sunt spitalele și de adresele pacienților, se fac traseele pentru preluarea acestora și transportul la spital. Transportul se face cu mașini de ambulanță A1, în care intră doi pacienți, mașini A2 – maximum 5 pacienți, microbuze de la ISU și mașini pentru victime multiple, care de asemenea pot transporta mai multe persoane.

„Pacienții sunt preluați în ordinea adreselor și duși la evaluare la spitale. Sunt lăsați acolo”, a precizat Grasu.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, pacienții cu COVID nu pot merge cu mașina proprie la spital și nici nu se pot întoarce acasă cu mijloace de transport proprii.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Comentarii