Traficanţiii care plimbau cocaina cu Mercedes-ul își fac bagajele în celulă. Judecătorii îi lasă acasă

miercuri, 15 iulie 2020, 01:56
2 MIN
 Traficanţiii care plimbau cocaina cu Mercedes-ul își fac bagajele în celulă. Judecătorii îi lasă acasă

Judecătorii Tribunalului Iaşi a decis ieri să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu în dosarul în care doi bărbaţi sunt acuzaţi de trafic de cocaină. 

E vorba de dosarul în care cap de afiş este interlopul Florin Vais, supranumit „regele cocainei“, care e închis de mai multe luni. Până ca Vais şi celălalt inculpat, Vasile Avram, să fie eliberaţi din arest, trebuia ca decizia să rămână definitivă. Dacă Vais este cercetat pentru mai multe tranzacţii de trafic de droguri, lui Avram i se impută că a transportat cocaină, la finele anului trecut. Se întâmpla în octombrie anul trecut, atunci când Avram a preluat o maşină de lux din Italia, marca Mercedes S Class, în care a fost ascuns un pachet cu cocaină.

Citește și: EXCLUSIV Milionarii ieşeni trag pe nas la botez: „Regele cocainei“ dă fibrilaţii bogătaşilor

Furnizorul drogurilor ar fi fost un bărbat din Ardeal, pe nume Samuel Pop, care îi era dator lui Vais. După ce a intrat cu maşina în care era ascunsă cocaină în ţară, Avram a mers până la Târgu Frumos, şi mai apoi în localitatea Secu, de unde bolidul „echipat“ cu cocaină a fost preluat de Vais şi adus la Iaşi. Vais nu a fost prins atunci de DIICOT, ci două luni mai târziu, când a primit un alt colet cu droguri, de la acelaşi Pop. Pe 7 decembrie, în localitatea Humuleşti, într-un pachet trimis pe un şofer din Italia, Vais a preluat 50 de grame de cocaină, fiind prins, ulterior, în Iaşi.

Comentarii