Tragedii înecate în alcool: două soţii bete şi bătute au ajuns la spital. Una era scoasă recent din ştreang

sâmbătă, 25 mai 2019, 01:50
1 MIN
 Tragedii înecate în alcool: două soţii bete şi bătute au ajuns la spital. Una era scoasă recent din ştreang

Consumul de alcool şi violenţa partenerilor de viaţă le-a adus în atenţia medicilor pe două femei din Iaşi. Una dintre ele, în vârstă de 46 de ani, a fost bătută de concubin pentru că băuse foarte mult alcool. După ce a scăpat de agresor, femeia s-a urcat în podul casei şi, de supărare, a încercat să se spânzure cu un cablu. 

Aceasta a fost găsită la timp şi adusă la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi cu răni la gât, cauzate în timpul tentativei de sinucidere. „Pacienta în vârstă de 46 de ani a ajuns în spital cu semne ale agresiunii şi cu o marcă traumatică semicirculară în jurul gâtului. Aceasta era în stare de ebrietate acută atunci când a fost preluată de medici“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Femeia a fost transferată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Printr-o situaţie asemănătoare a trecut şi o femeie de 41 de ani, din Focuri. Aflată în stare de ebrietate, aceasta a fost bătută de cel de-al doilea soţ după un conflict în familie. Femeia a fost adusă tot în UPU „Sf. Spiridon“, cu traumatisme în zona feţei, mâinilor, picioarelor şi toraco-abdominal. „Cealaltă pacienta, în vârstă de 41 de ani, a fost tot victimă a unei situaţii violente, din cauza căreia s-a ales cu un traumatism cranio-facială, în zona ochiului drept, şi cu contuzii toraco-abdominal, în zona antebraţului drept şi şoldului stâng. Pacienta prezenta etilism acut“, a adăugat medicul-şef UPU-SMURD. Cea de-a doua victimă a fost internată tot la Spitalul de Neurochirurgie. 

Comentarii