Tragi-comic: General de informații ucrainean bătut de ofițeri de contrainformații militare. La beție, desigur!

miercuri, 28 iunie 2023, 07:58
3 MIN
 Tragi-comic: General de informații ucrainean bătut de ofițeri de contrainformații militare. La beție, desigur!

Ofițeri de contrainformații militare ucrainene l-au bătut pe fostul rector al academiei al Serviciului de Securitate al Ucrainei, generalul Viktor Mikulin (foto), aflat în Transcarpatia. Jurnalistul și membrul Consiliului Orășenesc Ujgorod, Vitaly Glagola a relatat despre acest lucru pe canalul său de Telegram, informația fiind preluată de cunoscutul portal de informații ucrainean Censor.NET iar un alt exemplu este portalul – de asemenea cunoscut în țara vecină – Obozrevatel , dar știrea nu a scăpat din vederea presei rusești .

 

Totodată, Vitaly Glagola a publicat o fotografie care nu a fost calificată de niciun specialist independent (până acum, cel puțin) ca fiind trucată și care îl înfățișează pe generalul Mikulin având ochii tumefiați după ce ar fi luat bătaie de la colonelul Andryi Panarin și alți doi ofițeri de contrainformații militare. Potrivit sursei citate, colonelul Andryi Panarin ar fi la rândul său șeful departamentului 4 al comandamentului militar regional Transcarpatia.

Evenimentul a avut loc pe 23 iunie la într-un restaurant din Velika Dobron, o localitate unde referințele relevante indică faptul că ar fi plină de vorbitori de limbă maghiară. În diverse relatări media este indicată a fi varianta cea mai apropiată de adevăr cea conform căreia colonelul Andriy Panarin se afla împreună cu subalterni și, probabil, mai mulți grăniceri în restaurant, consumând tărie, așa că la un moment dat anturajul a început să se comporte inadecvat și să vorbească prea tare. La acel moment, în aceeași locație, generalul Viktor Mikulin (în civil), împreună cu asistentul deputatului Lyudmila Marchenko (de la partidul prezidențial „Sluga poporului”), au avut o întâlnire cu reprezentanții unei organizații partenere internaționale. Generalul a făcut o remarcă companiei zgomotoase. Bețivii din contrainformațiile militare și de la frontieră nu au înțeles mult timp și au sărit la bătaie și, tot ei simțindu-se ofensați, l-au dus pe general în pădure unde l-au bătut așa cum știu niște bețivi cu ceva funcții să facă. După cum relatează presa, generalul a fost diagnosticat cu numeroase hematoame, vânătăi, o leziune cranio-cerebrală, o mână ruptă și alte leziuni.

Jurnaliştii scriu că atacatorii călătoreau cu o Skoda neagră. Nu au reușit însă să scape departe de organele de drept, potrivit Obozrevatel fiind reținuți de luptătorii unității KORD a Poliției Naționale. Conform informațiilor lui Vitaly Glagola, trei atacatori au fost deja reținuți. Presa ucraineană precizează că, în prezent, nu se menționează evenimentul pe sursele oficiale de informare ale Poliției Naționale și ale Biroului Securității Statului.

Jurnalistul Vitaly Glagola susține despre colonelul Andrii Panarin că a fost expulzat din Consiliul de Apărare al Regiunii Transcarpatia în iunie de către guvernatorul Viktor Mykyta „din cauza faptului că a făcut lobby pentru includerea în sistemul Shlyah de trecere a frontierei a bărbaților plecați în străinătate și nu s-au întors în Ucraina”. De cealaltă parte, despre generalul Viktor Mikulin se știe că a ocupat și funcția de adjunct al șefului Administrației Regionale de Stat din Transcarpatia în perioada în care guvernator la regiunii Transcarpatia a fost Ghenadie Moscal. 

Sursa: obiectivdesuceava

Comentarii