Traseul preotului Mircea Cristian Pricop de la sfătuitor pentru politicieni la purtător de cuvânt al ÎPS Teodosie

marți, 27 februarie 2024, 09:14
2 MIN
 Traseul preotului Mircea Cristian Pricop de la sfătuitor pentru politicieni la purtător de cuvânt al ÎPS Teodosie

Preotul Mircea Cristian Pricop (43 de ani) are un CV „cu de toate”, trecând, în ultimii 20 de ani, de la funcţia de consilier parlamentar pentru ex-senatorul Radu Cătălin Mardare (PSD) şi pentru ex-deputatul Costică Canacheu (PD-L/PNL) la cea de consilier juridic şi de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie.

Licenţiat în Teologie, Teologie Pastorală şi Drept, cu un master în Ştiinţe Juridice şi cu un doctorat în Teologie Morală şi Spiritualitate Ortodoxă, Mircea Cristian Pricop şi-a început activitatea profesională, conform propriului CV publicat pe site-ul Universităţii Ovidius din Constanţa, în 2001, când avea 21 de ani.

Atunci, a fondat publicaţia „Revista pentru o Românie Modernă”, pentru care a făcut, până în 2002, voluntariat, deţinând funcţia de redactor-şef.

Între 2005 – 2006, Mircea Cristian Pricop a fost consilier la cabinetul parlamentar al ex-deputatului PD-L/PNL (Bucureşti) Costică Canacheu (unul dintre „veteranii” Parlamentului României, deţinând nu mai puţin de cinci mandate, între 1990 – 2016).

Între 2009 şi 2010, Pricop a schimbat cabinetul parlamentar, trecând, de data aceasta, la cel al senatorului PSD (Bacău) Radu Cătălin Mardare, care a avut două mandate legislative, din 2004 până în 2012, fiind în prezent ambasadorul României în republica LIbaneză.

Din 2010, anul în care şi-a încheiat, conform propriului CV, munca de consilier parlamentar şi era, deja de câţiva ani, absolvent de Teologie, actualul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a devenit preot la Parohia „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”, sub „aripa” ÎPS Teodoosie.

În CV, acesta şi-a mai trecut câţiva ani de voluntariat: profesor de educaţie plastică, profesor de istorie, realizator de emisiuni radio. Din 2015, cu câteva pauze, predă la Facultatea de Teologie a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, unde este şi duhovnic.

Vezi mai multe detalii pe mediaquality.ro

 

Comentarii