Un ieşean care ar putea trezi multora compasiune are un

Trecut infracţional îngrozitor al unui tânăr aflat în scaunul cu rotile

sâmbătă, 16 februarie 2019, 02:56
2 MIN
 Trecut infracţional îngrozitor al unui tânăr aflat în scaunul cu rotile

La numai 32 de ani, şi în ciuda handicapului, bărbatul, lider al reţelei de trafic de droguri puse pe picioare de el, a ispăşit şi o condamnare în Italia, când avea 25 de ani, pentru sclavie şi prostituţie juvenilă. Atunci, deşi dat în urmărire internaţională, a fost prins prosteşte: s-a dus să-şi schimbe paşaportul.

Trei persoane din Iaşi au fost condamnate de Curtea de Apel Iaşi, prin sentinţă definitivă, într-un dosar de trafic de droguri. Cel de la care ar fi pornit dosarul, un bărbat de 32 de ani pe nume Vasile Lesenciuc, a primit 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare. Individul are o situaţie medicală complicată, fiind suferind de tetrapareză spastică şi având însoţitor.

„În vederea suplimentării veniturilor şi pentru a-şi asigura consumul propriu de droguri, inculpatul Lesenciuc Eduard Vasile a decis să demareze o activitate de trafic de droguri de risc. În contextul în care inculpatul este imobilizat în scaunul rulant, a apelat la sprijinul fratelui său, inculpatul Lesenciuc Ramon Gabriel“, au precizat judecătorii ieşeni.

Aceştia au mai arătat că drogurile era comandate prin intermediul unor legături infracţionale pe care Vasile Lesenciuc le are în Italia, acolo unde a mai fost condamnat, în trecut.

În 2016, Gabriel Lesenciuc l-a întâlnit pe Sebastian Ghiciuc, cei doi stabilind la un moment dat să se ocupe cu traficul de canabis. Alături de Vasile Lesenciuc, cei doi au mers, în august 2017, şi au ridicat 1 kilogram de canabis care fusese cumpărat de cel din urmă din Spania, contra sumei de 3.500 de euro. Cei trei au fost prinşi în flagrant delict, la scurt timp, de anchetatori.

Pe 12 septembrie 2011, tânărul de numai 25 de ani atunci Vasile Lesenciuc a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Iaşi, pe numele acestuia existând un mandat european de arestare emis de Tribunalul din Florenţa, Italia. Din actele transmise de autorităţile judiciare italiene rezulta că Lesenciuc este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, sclavie şi prostituţie juvenilă. Dat în urmărire, el a fost depistat atunci la Serviciul Paşapoarte Iaşi, unde s-a prezentat pentru a-si schimba paşaportul. A fost reţinut după sesizarea Poliţiei, iar între timp el şi-a ispăşit condamnarea pentru care a fost extrădat în Italia.

Comentarii