Trei bârbați, acuzați de profanare de morminte: Smulgeau dinții de aur și bijuteriile răposaților

miercuri, 08 decembrie 2021, 23:10
2 MIN
 Trei bârbați, acuzați de profanare de morminte: Smulgeau dinții de aur și bijuteriile răposaților

Trei bărbați din Călărași au fost reținuti după ce au profanat șase morminte în județul Cluj. Bărbații urmăreau înmormântările pe Facebook pentru a identifica potențiale victime, apoi dezgropau sicriele și furau tot ce era de valoare, bani și bijuterii.

Suspecții au fost prinși pe Autostrada Sebeș – Turda, după ce în Huedin s-a dat alarma că în cimitir ar fi fost profanate șase morminte.

Hoții urmăreau înmormântările pe rețelele de socializare pentru a vedea cât de bogate sunt familiile, iar ulterior acționau. 

De cele mai multe ori, hoții furau tot ce găseau în sicriu, dar și bijuterii, scriu jurnaliștii de la Cluj24.

În cazul în care nu puteau să smulgă un inel sau o brățară, hoții alegeau să plece cu tot cu brațul decedatului.

Conform primelor date, hoții nu ar fi la primul gest de asemenea fel. Ei au mai vandalizat 13 mormine din Corbii Mari, județul Dâmbovița.

Hoții au profanat două cadavre, ca să ia inele de pe trupuri sau dinți de aur, potrivit presei locale.

Cei trei indivizi sunt originari din Călărași, iar luna trecută au fost implicați într-un alt jaf, în județul Dâmbovița, acolo unde 13 morminte au fost găsite vandalizate. Printre ele, cavoul unui copil de numai doi ani, de unde jefuitorii de morminte ar fi furat peste zece mii de lei şi mai multe bijuterii din aur.

“Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur”, a spus mama copilului decedat pentru Digi24.

Comentarii