Trei bătuţi măr în weekend au ajuns la Urgenţe, Medicii au avut nevoie de ajutor

marți, 13 februarie 2018, 02:50
1 MIN
 Trei bătuţi măr în weekend au ajuns la Urgenţe, Medicii au avut nevoie de ajutor

Trei bărbaţi din judeţ au ajuns în ultima gardă la spital cu capetele sparte. Victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au bătut cu persoane cunoscute. Pacienţii au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” cu multiple răni pentru care urgentiştii au solicitat inclusiv ajutor de la colegii lor neurochirurgi sau chirurgi de chirurgie toracică. 

Astfel, un pacient în vârstă de 31 de ani din judeţ a fost internat în secţia clinică OMF de la Spitalul „Sfântul Spiridon” cu fractură de mandibulă, cu contuzie toraco-abdominală, cu traumatism cranio-cerebral şi cu traumatism cranio-facial.

Un al doilea pacient, un bărbat în vârstă de 33 de ani din Iaşi, bătut în urmă cu două zile, le-a cerut ajutor medicilor pentru o contuzie de piramidă nazală şi una de genunchi. După consultaţie, bărbatul a mers la domiciliu.

Al treilea pacient, un bărbat în vârstă de 49 de ani din Buznea, a fost transferat la Pneumoftiziologie după primele investigaţii.

„Pacientul policontuzionat prin agresiune fizică prezenta o fractură de stern, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, fiind dirijat către chirurgie toracică, respectiv Neurochirurgie”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Comentarii