TUIASI, partener la cea mai mare competiţie de robotică din România, care a avut loc în weekend la Iaşi

luni, 25 martie 2024, 15:30
2 MIN
 TUIASI, partener la cea mai mare competiţie de robotică din România, care a avut loc în weekend la Iaşi

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIASI) a fost partener în organizarea unuia dintre cele mai mari evenimente din zona roboticii care a avut loc vreodată în Iaşi. Alături de Primăria Municipiului Iaşi, la centrul de evenimente Agora, a avut loc în weekendul 22 – 24 martie, competiţia de robotică „BRD-FIRST Tech Challenge”. Este pentru prima dată când acest campionat naţional, ajuns la a opta ediţie, s-a derulat în alt oraş decât Bucureşti.

La Iaşi s-au reunit 60 de echipe de robotică din 37 de oraşe din toată ţara, fiind reprezentanţi inclusiv din capitala Moldovei.

„Această mutare istorică a fost posibilă datorită parteneriatului strategic dintre Universitatea Tehnică «Gheorghe Asachi» din Iaşi (TUIASI) şi Primăria Municipiului Iaşi, care au susţinut împreună organizarea evenimentului în condiţii optime pentru toţi cei 1.000 de participanţi: liceeni, profesori, mentori, juraţi, părinţi, profesionişti tehnici şi, nu în ultimul rând, voluntari de la Universitatea Politehnica Bucureşti şi TUIAŞI”,

a declarat conf. univ. dr. ing. Cătălin Dosoftei, organizator al evenimentului din partea TUIASI, cadru didactic al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare.

Manifestarea este fondată de Asociaţia Naţie Prin Educaţie, împreună cu BRD, iar prima ediţie a avut loc în 2016, cu scopul principal de a creşte accesul la educaţia în domeniile ştiinţei.

Miza acestei competiţii naţionale este una importantă, deoarece patru echipe vor avea şansa de a reprezenta România la faza internaţională a concursului, Campionatul Mondial FIRST din Houston, SUA, în aprilie 2024.

„Echipele care se clasează pe primele trei poziţii la secţiunea cea mai tehnică a competiţiei «CONTROL&AUTONOMIE», au asigurată admiterea fără examen la Facultatea de Automatică şi Calculatoare – TUIASI, unde concurenţa la admitere este una dintre cele mai mari din mari din ţară în domeniul IT. Campionatul naţional BRD-FTC Romania nu este doar o competiţie; este un punct de cotitură pentru educaţia STEM în România, un catalizator pentru pasiunea şi curiozitatea tinerilor. Prin desfăşurarea evenimentului în Iaşi, demonstrăm că inovaţia şi educaţia nu cunosc graniţe, iar viitorul aparţine celor care sunt pregătiţi să exploreze, să inoveze şi să colaboreze”, a mai punctat conf. univ. dr. ing. Cătălin Dosoftei.

Comentarii