Turiştii trag ţeapă inclusiv la all-inclusive!

vineri, 29 iunie 2018, 07:00
3 MIN

* E Campionat Mondial, e vară, când cheful de scăldat e mare, şi sunt ploi, care permit românilor să se bălăcească şi când n-au chef: o îmbinare armonioasă între sportul cu balonul rotund şi scăldat e la îndemâna oricui şi se numeşte polo. Ploile au umplut balta din Consumatori, care s-a transformat în bazin; ieri, acesta a găzduit partida dintre gazdele "Broscoii" şi "Caraşii" din Machitori. La început, jucătorii au refuzat să intre în apă, pe motiv că habar n-au ce-i aia şi că ei nu consumă aşa ceva; au intrat după două ore petrecute la bufet, unde au prins curaj. Apa rece i-a trezit, iar gazdele au încercat o fază de atac, întreruptă de nişte raţe nimerite în bazin. Şi contraatacul oaspeţilor a fost oprit de suporteri care aruncau în ei de pe mal cu broaşte, mascote ale echipei locale. În minutul 27 mingea s-a spart şi s-a scufundat; cei care s-au băgat după ea au scos un domn necunoscut, cu patine în picioare. După o oră au apărut zeci de vite care s-au repezit să se adape direct din bazin.

* În altă ordine de idei, prin staţiunile all-inclusive e veselie mare şi oamenii încearcă să profite la parametrii maximi de banii daţi pe bilete. Tocmai am aflat despre Aurel Buburuză, care a plecat în concediu cu bagaje cântărind (după indicaţia cântarului din aeroport) 5,400 kilograme şi s-a întors cu bagaje cântărind (tot aşa, în aeroport) 54,00 kilograme. El spune că e doar o greşeală de virgulă, fiindcă n-a băgat zilnic în geamantane, pentru acasă, mâncarea şi băutura de la restaurant, nici sucurile din mini-bar, iar halatul şi prosoapele din baia hotelului sunt uşoare.

* Deşi aveau mâncarea şi băutura (limitate, practic, doar de capacitatea stomacului şi a băşicii udului şi a gradului de rezistenţă la alcool) incluse în preţul biletelor, câţiva turişti aflaţi într-o staţiune all-inclusive au vrut să se simtă ca la ei în oraş şi, de fiecare dată când au isprăvit consumaţia, au aşteptat să se întoarcă ospătarii cu spatele, apoi au fugit, trăgând ţeapă. Unii s-au făcut remarcaţi şi în aeroport, la întoarcere, când au mers la raionul de cosmetice din magazinul "duty-free" şi s-au stropit mult, peste tot, cu toate parfumurile din sticlele "tester", apoi au comentat "Trei luni nu mă spăl, nici hainele nu le dau la spălat, că miroase bine!". În avion li s-a făcut rău de la miros şi au vrut să deschidă geamurile – doar pe o parte, să nu-i tragă curentul.

Comentarii