Turneu de volei cu bucluc la Sibiu

marți, 21 mai 2019, 01:43
2 MIN
 Turneu de volei cu bucluc la Sibiu

 

Micile speranţe de la Penicilina s-au clasat pe locul V în turneu final, după ce au ratat calificarea în semifinale ca urmare a unei gafe organizatorice

Săptămâna trecută a avut loc la Sibiu turneul final al Campionatului Naţional de volei feminin, divizia speranţe. Calificată după turneele semifinale în faza decisivă pentru a doua oară consecutiv, echipa Penicilina Iaşi, condusă de Tatiana Popa, a fost foarte aproape de calificarea în semifinalel turneului. După două rezultate normale, victorie cu 3-0 asupra CSŞ Bacău şi înfrângere cu 0-3 în faţa CSM Bucureşti, fetele de la Iaşi au jucat un meci foarte disputat, cu CSŞ Sibiu, pe care l-au pierdut cu 2-3. Delegaţia ieşeană a reclamat un fapt total inedit. La scorul de 25-24 în primul set, arbitrul a acordat un punct ieşencelor, pe tabelă a apărut 25-25, dar ulterior, scorul afişat s-a schimbat în 26-24. Astfel, voleibalistele din oraşul gazdă au câştigat nemeritat setul. Cum Penicilina a intrat în posesia înregistrării video a fazei cu pricina, s-a făcut o reclamaţie la Federaţia Română de Volei. Însă şansele de reuşită sunt, practic, nule, pentru că turneul s-a derulat în continuare, iar gafa cu pricina s-a petrecut în primul set.

Astfel, elevelei Tatianei Popa au intrat în turneul V-VIII, în care au obţinut două victorii lejere, 3-0 (17,25, 10) cu CSŞ Lugoj, şi din nou 3-0 (12, 26, 23) cu CSŞ Bacău. Conform previziunilor, titlul a revenit echipei CSM Bucureşti (3-0 în finală cu CSŞ Târgovişte, iar echipa din Sibiu a obţinut medalia de bronz, după ce a trecut în trei seturi de ACS Juvenil NT Braşov.

Comentarii