TVR nu poate fi reformată. Ce se schimbă dacă este desființată televiziunea publică

miercuri, 06 ianuarie 2021, 14:31
2 MIN
 TVR nu poate fi reformată. Ce se schimbă dacă este desființată televiziunea publică

TVR a devenit o gaură neagră, atât din punct de vedere jurnalistic, cât și din punct de vedere financiar. Televiziunea publică a primit în 2020 peste 80 de milioane de euro, dar a ieșit în evidență abia când programul de revelion cu Vacanța Mare a scandalizat opinia publică.

TVR a plătit 140.000 de euro pentru un program de Revelion care a promovat personaje cunoscute pentru activitatea lor împotriva măsurilor de restricție impuse de autorități, a măștii de protecție și a vaccinării anti COVID-19. 

Sub pretextul unui moment de satiră, televiziunea publică a oferit o platformă pentru mesajele negaționiștilor Mugur Mihăiescu (Garcea) și Dan Bittman, fapt care a stârnit nemulțumirea inclusiv a Ministerului Sănătății, care a cerut intervenția TVA.

Primul care a adus în discuție desființarea televiziunii publice, ca soluție pentru rezolvarea problemelor de la TVR, a fost deputatul USR PLUS Iulian Bulai.

„TVR trebuie să fie reformat sau să fie desființat. Alte opțiuni nu avem. Eu susțin prima variantă. Și lupt pentru asta”, a scris parlamentarul pe 1 ianuarie, după ce spectacolul lui Garcea și a „Lenei lui Pârțag” fusese urmărit de peste 500.000 de români.

Mult mai categoric a fost senatorul USR PLUS Marius Bodea, care a cerut direct desființarea televiziunii publice.

„Dacă vrem să fim cinstiți cu noi și cu românii, singura soluție care mai există pentru Societatea Română de Televiziune este desființarea sa, așa cum există astăzi, prin lege, și înființarea prin altă lege a unei adevărate televiziuni publice”, a transmis senatorul.

Unii le-au dat dreptate celor doi parlamentari, alții au contestat măsura ca fiind prea dură.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii