Ucraina a eliberat mai bine de jumătate din teritoriul ocupat de ruși. Incendiu în stațiunea Soci

miercuri, 20 septembrie 2023, 07:23
1 MIN
 Ucraina a eliberat mai bine de jumătate din teritoriul ocupat de ruși. Incendiu în stațiunea Soci

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri la un depozit de combustibil în stațiunea rusă Soci de la Marea Neagră. Un canal de știri rusesc a relatat că s-au auzit explozii. Armata Ucrainei a recucerit mai bine de 54% din teritoriul țării ocupat de trupele Rusiei în ultimele 19 luni, a declarat marți şeful Statului Major al armatei SUA, generalul Mark Milley.

Șeful armatei americane a afirmat că fiecare avans ucrainean și „fiecare centimetru de teritoriu recuperat” se datorează „curajului, meritului și incredibilului sacrificiu făcut de poporul ucrainean și de armata sa. Ucraina continuă să facă progrese deliberate și constante în eliberarea pământului său de sub ocupația rusă”.

„Până la această dată, Ucraina a eliberat peste 54% din teritoriul ucrainean ocupat de Rusia și continuă să mențină inițiativa strategică”, a declarat generalul Mark Milley într-o conferință de presă susținută după reuniunea Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, desfășurată la baza aeriană americană Ramstein din Germania.

Cei 54% din teritoriu se referă la teritoriul eliberat de la invazia lansată de Rusia în Ucraina în februarie 2022, a precizat ulterior marți purtătorul de cuvânt al lui Milley, colonelul Dave Butler, inclusiv zonele din jurul Kievului, Harkovului și Hersonului.

Comentarii