Ucraina angajează soldați: se oferă până la 2000 de euro pe zi. Anunț de recrutare pe un site de job-uri pentru industria militară

miercuri, 09 martie 2022, 10:27
1 MIN
 Ucraina angajează soldați: se oferă până la 2000 de euro pe zi. Anunț de recrutare pe un site de job-uri pentru industria militară

Se caută foști soldați dispuși să meargă în Ucraina pentru o sumă frumușică de până la 2.000 de dolari pe zi – plus bonusuri – pentru a ajuta la salvarea familiilor dintr-un conflict din ce în ce mai sumbru, scrie BBC.

Pare rupt din scenariul unui film de acțiune, dar anunțul de angajare este real – preluat de pe un site de angajare, Silent Professionals, pentru cei care lucrează în industria militară și de securitate privată.

Și, spun cunoscătorii, cererea este în creștere. Pe fondul războiului din Ucraina, contractorii privați americani și europeni spun că sunt din ce în ce mai atenți la oportunități, de la misiuni de „extracție” la ajutor în domeniul logisticii.

În prezent, există „o frenezie pe piața” pentru contractorii privați din Ucraina, a declarat Robert Young Pelton, un autor american de origine canadiană și expert în domeniul companiilor militare private (PMC).

Dar cererea de lucrători plătiți în domeniul securității – mulți dintre ei foști soldați cu abilitatea de a lupta și de a ucide – în mijlocul unui război lasă mult loc pentru greșeli și pentru un potențial de dezastru.Chiar și în timp ce voluntarii occidentali se alătură luptei din Ucraina, pentru care se pot aștepta să fie plătiți la fel ca omologii lor ucraineni, se oferă bani din zona privată pentru servicii de securitate precum cel anunțat pe Silent Professionals.

Mai mult, pe alba24

Comentarii