UEFA nu l-a iertat pe arbitrul Colțescu. Forul european nu a luat o decizie

vineri, 12 februarie 2021, 12:13
2 MIN
 UEFA nu l-a iertat pe arbitrul Colțescu. Forul european nu a luat o decizie

Presa din România a distribuit joi informația că arbitrul Sebastian Colțescu a fost iertat de UEFA. Informația a fost negată chiar de către UEFA.

Presa din România a scris joi că UEFA a investigat acuzațiile de rasism la adresa arbitrului Sebastian Colțescu, după ce acesta a folosit expresia „ăla negru” la meciul din Champions League dintre PSG şi Istanbul Basaksehir, şi ar fi constatat că expresiile folosite nu sunt cu tentă rasistă şi în consecinţă nu vor fi luate măsuri disciplinare împotriva oficialului român.

Informația a fost infirmată chiar de către UEFA, la solicitarea Newsweek România. Forul european de fotbal nu doar că nu a luat o decizie finală în ceea ce îl privește pe Sebastian Colțescu, ci a abia a deschis procedurile de judecată, după un raport al inspectorului care a analizat cazul.

„Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA nu a luat încă o decizie cu privire la acest caz. Ieri am anunțat că, în urma unei investigații efectuate de un inspector de etică și disciplină UEFA, au fost deschise procedurile împotriva domnului Sebastian Constantin Coltescu și a domnului Octavian Sovre pentru o posibilă încălcare a articolului 11 din Regulamentul disciplinar UEFA. Informații suplimentare despre acest caz vor fi puse la dispoziție odată ce Organismul de Control, Etică și Disciplină UEFA va lua o decizie în timp util”, a răspuns UEFA solicitării Newsweek România.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii