Ultima reprezentaţie a handbaliştilor

vineri, 29 noiembrie 2019, 02:43
2 MIN
 Ultima reprezentaţie a handbaliştilor

În Divizia A, Poli – CSU Galaţi, sâmbătă,de la  ora 14:30, în Sala LPS Iaşi

 

 

 

Politehnica Iaşi dispută în această săptămână ultimul meci oficial al anului. Mâine, de la ora 14:30, formaţia pregătită de Florin Spiridon primeşte, în Sala Liceului cu Program Sportiv Iaşi, vizita CSU Galaţi, în runda a IX-a a eşalonului secund. După disputa cu gălăţenii, Politehnica va sta în ultima rundă a primului retur, astfel că duelul cu dunărenii va fi ultimul din 2019.

Gazdele, care ocupă locul IV al clasamentului Seriei A al eşalonului secund, cu 6 puncte, vor să furnizeze surpriza şi să treacă de mai bine cotata echipă gălăţeană, care e pe III, cu 9 puncte şi un meci mai puţin disputat. În tur, dunărenii s-au impus cu 34-22 (15-9). “Simt că va fi un meci spectaculos, chiar dacă nu vom putea nici de această dată să jucăm în Sala Polivalentă. Le-am spus băieţilor că va fi un meci de «care pe care». În ciuda diferenţei de experienţă şi de valoare, vreau să ne batem pentru a câştiga şi a-i egala în clasament. Aştept publicul să-i susţină pe tinerii noştri” a declarat Spiridon. Optimismul grupării ieşene este dat de evoluţiile din ultimele două runde, când a trecut lejer, acasă, de “lanterna” CSU Târgovişte, cu 44-13 (17-3), şi a jucat mult timp de la egal la egal, în deplasare, cu formaţia CS Botoşani. Botoşănenii, care sunt pe locul II, la egalitate de puncte, 16, cu liderul, CSU Suceava, au învins pe Poli cu 33-28 (18-15).

Reamintim, Iaşi a revenit în acest an într-o competiţie oficială, după ce în stagiunea 2017-2018 s-a retras din Liga Naţională, iar în sezonul trecut nu a jucat deloc.

După etapa a X-a, care se va derula pe 7 decembrie, când Poli nu va juca, Divizia A de handbal masculin se va relua în februarie 2020. În startul anului viitor se vor disputa un nou tur şi un nou retur. Grupările clasate la final pe primele două locuri în cele patru serii vor continua apoi drumul spre eşalonul de elită.

Comentarii