Un ambasador al UE a pozat în Fecioara Maria cu barbă

vineri, 10 decembrie 2021, 20:59
3 MIN
 Un ambasador al UE a pozat în Fecioara Maria cu barbă

Un ambasador al UE a pozat în Fecioara Maria, iar imaginea a stârnit multe controverse, inclusiv în România. Deputatul Adrian Cozma a avut o reacție dură după ce a descoperit imaginea cu ambasadorul Riccardo Simonetti, potrivit : portalsm.

Redăm integral mesajul deputatului Adrian Cozma:

După apariția și ulterior retragerea așa-zisului ghid apărut în laboratoarele Comisiei Europene prin care se transmiteau indicații să nu fie utilizate numele de Maria sau Ioan sau Crăciun, astăzi am aflat că ambasadorul propus de Parlamentul European pentru drepturile minorităților sexuale, s-a pozat în rolul Maicii Domnului cu Iisus în brațe.
O blasfemie, mai ales că suntem în postul Crăciunului. Cum e posibil ca astfel de oameni să reprezinte interesele și valorile unei mari uniuni de popoare așa cum e Uniunea Europeană? De ce în ajunul sărbătorilor creștine apar astfel de oameni care pângăresc magia nașterii lui Iisus și implicit întreaga construcție creștină? Sper ca europarlamentarii români să reacționeze imediat, iar pe viitor să se asigure că astfel de întâmplări nu se mai repetă.
Dumnezeu să ne ierte și să binecuvânteze, România!

O reacșie vehementă a avut-o și viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, potrivit monitorulsv

„Dumnezeu nu are o nație, nu are culoare, nu vorbește o anumită limbă și nici nu contează în ce credință Îl lăudăm, atât timp cât facem acest lucru!

Dumnezeu ne-a dat rațiunea de a alege ce este bine pentru noi și cum vrem să fim, în cine credem și pe cine iubim.

Consider că trebuie să acceptăm și să respectăm faptul că există oameni diferiți de noi, rasă, origine etnică, religie, gândire și convingeri, dar nu putem accepta ca numele și imaginea Lui Dumnezeu, implicit ale Fiului și ale Maicii Domnului, în care o întreagă comunitate creștină crede să fie luate în derâdere, mai ales acum, într-o perioadă cu puternică însemnătate pentru creștini”, a spus Lucian Harșovschi, pe pagina sa de socializare.

El a și explicat motivele care au stat la baza luării unei astfel de poziții, în condițiile în care de obicei preocupările sale sunt cele administrative iar uneori politice.

„Am simțit nevoia să fac aceste precizări în urma imaginii apărute în media cu ambasadorul propus de Parlamentul European pentru drepturile minorităților sexuale, care s-a fotografiat în rolul Maicii Domnului cu Iisus în brațe și a controversei apărute după ce Comisia Europeană a publicat, ulterior retras, ghidul de comunicare internă, prin care se transmiteau indicații de a nu fi utilizate numele de Maria, Ioan, Crăciun.

Fie că se numește sărbătoarea Crăciunului sau doar sărbătoare de iarnă, pentru noi, creștinii, Nașterea Domnului rămâne cea mai importantă sărbătoare a anului, care sper să vă găsească și de această dată în liniște și împlinire sufletească!”, a concluzionat Lucian Harșovschi, care a încheiat mesajul său într-o notă amuzantă, cu „P.S.: Moș Crăciun rezistă!”.

 

Comentarii