Un bărbat acuză un medic de la Spitalul din Bacău că i-a tratat gresit mama care a murit

sâmbătă, 04 decembrie 2021, 18:19
3 MIN
 Un bărbat acuză un medic de la Spitalul din Bacău că i-a tratat gresit mama care a murit

Un tânăr acuză un medic de la la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bacau de malpraxis, susţinând că din cauza unui diagnostic greşit mama sa a murit.

Femeia avea 67 de ani şi timp de 42 de ani a lucrat la pediatrie la Spitalul Judeţean Bacău. Dorian Ilie, fiul femeii, spune că a despus plângere la colegiul medicilor din Vaslui şi la Colegiul Medicilor din Bacău. De asemenea, el spune că va depune o plângere şi la Spitalul Judeţean Bacau pentru cercetare disciplinară. El mai spune că la începutul anului viitor va depunde şi plângere penală la parchet şi va intenta un proces civil pentru despăgubiri materiale şi morale.

“Pe data de 12 octombrie mama m-a sunat la ora 7.30 dimineaţa că se simte foarte foarte rău, că are dureri toracice, greaţă, vărsături şi stare de oboseală accentuată şi mi-a zis că a chemat ambulanţa, a sunat la 112. (…) Au dus-o la Spitalul de urgenţă Bacău, a aşteptat 3 ore pentru a fi preluată deşi ambulanţă pe care o chemase a fost preluată cu cod 32 de urgenţă. A fost dusă cu lumini cu girofar la spital. (…) A fost preluată după trei ore de Laura Cristina Vrabie care i-a spus: ‘Doamna, de ce aţi venit aici pentru o durere în gât că noi avem treaba!’”, a spus băiatul femeii.

El a mai spus că mama sa a fost externată cu diagnostic de faringită pe fişa de externare şi cu menţiunea să ia un antiinflamator şi un antibiotic.

“Avea şi un EKG făcut. După decesul ei anumiţi colegi de-ai mamei mi-au ridicat semne de întrebare cu privire la stare ei. EKG-ul respectiv l-am trimis mai multor medici cardiologi care dintr-o simplă privire pe Whatsapp mi-au zis că, din păcate, este un infarct în curs de desfăşurare. Mama s-a dus la spital cu infarct şi a plecat cu faringită. Pe fişa de externare deşi diagnosticul este de faringită pe fişa scrie în acelaşi timp că faringele este normal”, a mai spus el.

Reprezentanţii Spitalului Judetean de Urgenţe au declarat că aşteaptă concluzia Colegiului Medicilor şi susţin că la spital nu a fost înregistrată până acum nicio plângere din partea familiei femeii decedate.

În acest moment doctoriţa pe care o acuză fiul femeii decedate îşi continuă programul de lucru până la apariţia unei eventuale sancţiuni din partea Colegiului Medicilor

 

Mirela Romaneţ, purtator de cuvânt Spitalul Bacău: ”Un aparţinător al unei foste paciente acuză un medic de malpraxis. Vreau să vă spun că la unitatea nostra nu există nicio plângere în acest sens. Oricum singurii care se pot pronunţă pe cazurile de malpraxis sunt fie Colegiul Medicilor, fie o instanţă care numeşte un inspector din rândul medicilor”

Medicul acuzat este la serviciu. “Legal nu avem niciun motiv sa luam vreo măsură. Oricum singurele măsuri pe care le putem noi lua că unitate spitalicească sunt cele de ordin administrativ”, a punctat purtătorul de cuvânt. 

Doctoriţă acuzată de malpraxis a venit prin transfer de la Spitalul din Vaslui şi până la acest moment nu este înscrisă la Colegiul Medicilor din Bacău. Din această cauză până la acest moment nu a putut fi demarată o anchetă care să lămurească acuzaţiile. Vineri dimineaţa, s-a înregistrat cererea de transfer, iar săptămâna viitoare se pot demara procedurile de cercetare. În cazul în care va fi găsită vinovată doctoriţă îşi poate pierde dreptul de liberă practică.

SURSA: stirileproTV.ro

Comentarii