Un comisar-şef a transformat Poliţia în SRL. Lua şpagă pentru programările la permise şi înmatriculări

joi, 27 ianuarie 2022, 11:10
2 MIN
 Un comisar-şef a transformat Poliţia în SRL. Lua şpagă pentru programările la permise şi înmatriculări

Poliţistul primea mită chiar în sediul Serviciul de Permise şi Înmatriculări. În total, procurorii anticorupţie au stabilit că acesta a luat bani, dar şi băutură, produse alimentare şi cosmetice de nu mai puţin de 16 ori în decurs de o lună şi jumătate. 

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Mitică Petcu, comisar-şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată (16 fapte de luare de mită). Alte trei persoane care l-au mituit pe poliţist au primit pedepse între un an şi şase luni şi doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Hotărârea a fost pronunţată pe 17 ianuarie. ”În perioada ianuarie – martie 2020, inculpatul Petcu Mitică, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, de la mai multe persoane, diferite sume de bani (cuprinse între 50 de lei şi 300 de lei) şi alte bunuri, care nu i se cuveneau, pentru programarea a candidaţilor la examenul pentru obţinerea permisului de conducere, înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme şi preschimbarea fără programare a permisului de conducere”, susţin procurorii. Parchetul a pus sub sechestru mai multe sume de bani ridicate de la comisarul şef Mitică Petcu.   

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cinci persoane puse sub acuzare în acest dosar, în sarcina cărora s-a reţinut că i-au dat mită comisarului-şef de poliţie. Accepta şi băutură, şi cosmetice În urma verificărilor, procurorii anticorupţie au descoperit că Mitică Petcu accepta şpaga atât în bani, dar şi în diverse alte bunuri, precum băutură, produse alimentare şi cosmetice. ”Acţionând în mod repetat (prin 16 acte materiale de executare), în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale unice, în perioada 16.01.2020 – 06.03.2020, ofiţerul de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.), a primit de la diverse persoane – de fiecare dată în mod direct şi pentru sine, respectiv de fiecare dată în incinta biroului nr. 5 din sediul respectivului serviciu – diverse sume de bani (unele în lei, altele în euro), o sticlă de băutură alcoolică, produse alimentare şi cosmetice – toate care nu i se cuveneau poliţistului – în scopul îndeplinirii / în scopul şi cu rezultatul îndeplinirii / ca urmare a îndeplinirii / în legătură cu îndeplinirea (de la caz la caz) de către ofiţerul de poliţie, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, a unor activităţi”, au stabilit anchetatorii.

Mai mult, pe adevarul.ro

Comentarii