Un consilier judeţean cere ca proiectul ApaVital de extindere a reţelelor de apă să nu fie politizat

marți, 08 iunie 2021, 11:57
2 MIN
 Un consilier judeţean cere ca proiectul ApaVital de extindere a reţelelor de apă să nu fie politizat

Un consilier judeţean arată că proiectul ApaVital de extindere a reţelelor de apă este unul benefic pentru comunitate şi cere ca să nu fie politizat. Proiectul este în valoare de 2,5 miliarde de lei, în ceea mai mare parte fiind finanţat din fonduri ale Uniunii Europene.

“ApaVital desfăşoară „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din Judeţul Iaşi, în perioada 2014 – 2020”, una dintre cele mai mari investiţii de acest gen din România. Acesta vizează aproape jumătate de judeţ, urmând a fi realizate lucrări de infrastructură de alimentare cu apă potabilă, respectiv de colectare şi epurare a apelor uzate. În acest fel Consiliul Judeţean Iaşi, prin compania menţionată, răspunde nevoilor locuitorilor acestui judeţ şi îi apropie de starea de normalitate.

Din păcate nu am putut participa la evenimentul de prezentare a investiţiilor. Sper ca acest proiect să rămână nepolitizat. În ceea ce priveşte grupul de consilieri judeţeni PMP, îi asigur pe ieşeni că vom vota toate proiectele de hotărâre care aduc plusvaloare judeţului. Problema apei potabile pentru oameni, dar şi pentru animale, este una serioasă şi vom avea de luptat cu ea şi în anii care vor veni.

Cu o valoare de circa 2,5 miliarde de lei (din care peste 92% nerambursabili), proiectul vizează extinderea reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi de colectare şi epurare a apelor uzate în 41 de oraşe şi comune din Judeţul Iaşi şi 4 comune din Judeţul Neamţ. La final circa 200.000 de persoane vor beneficia de aducţiuni de apă, iar 80.000 de canalizare. Perioada de implementare a proiectului, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, este de 36 luni (1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2023)”, a spus Marian Uscatul, consilier PMP pe contul său de Facebook.

Comentarii