Un dentist invoca motive false pentru a scoate dinții sănătoși și să pună proteze scumpe. A înșelat sute de pacienți

luni, 23 octombrie 2023, 10:26
2 MIN
 Un dentist invoca motive false pentru a scoate dinții sănătoși și să pună proteze scumpe. A înșelat sute de pacienți

Un dentist din Marsilia, Franța, s-a îmbogățit după ce a scos dinții sănătoși de la 374 de pacienți și apoi le-a pus proteze scumpe, scrie publicația Bild.

Lionel Guedj (43 de ani), cunoscut și ca „dentistul groazei” a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare.

De asemenea, tatăl său, în vârstă de 71 de ani, care i-a fost complice a fost și el condamnat la cinci ani de pușcărie.

Parchetul a descris faptele lui Guedj drept o „mașină de făcut bani”. Medicul promitea pacienților un zâmbet ca al vedetelor și a extras, în total, 4.000 de dinți sănătoși.

Afacerea a fost profitabilă pentru el. Lionel Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și avea în conturie bancare peste 2,2 milioane de euro. Vineri, 20 octombrie, instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii judiciare.

80.000 de euro lunar

Lionel Guedj și-a deschis cabinetul în nordul Marsiliei în anul 2005, unde trăiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. El primea până la 70 de pacienți pe zi, iar în doar cinci ani a ajuns cel mai bine plătit dentist din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Un raport de expertiză privind cazul de groază spune: „A existat un plan sistematic pentru a extrage mai mulți dinți posibil”. A efectuat operațiile rapid și neglijent, iar mulți pacienți s-au plâns de protezele dentare nepotrivite.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii