Un hoţ de buzunare, mare amator de file de somon

luni, 14 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 Un hoţ de buzunare, mare amator de file de somon

Un ieşean va ajunge la închisoare pentru că i s-a făcut poftă de file de somon. De o valoare mică, furtul a fost comis însă la doar trei luni după o altă condamnare a hoţului, cu suspendare.

Furtul s-a petrecut pe 27 ianuarie, când Vasile Andrei Mihălachi a intrat în supermarketul Selgros. S-a deplasat spre raionul "Peşte", de unde a luat două bucăţi de file de somon pe care le-a băgat în geacă. A încercat să iasă fără a plăti, dar a fost prins de agenţii de pază.

Valoarea fileurilor furate se ridica la 127 de lei. Luând în calcul valoarea redusă a bunurilor furate, ca şi poziţia sinceră adoptată de Mihălachi în timpul procesului, magistraţii Judecătoriei au considerat suficientă o pedeapsă minimă, de patru luni de închisoare.

La sfârşitul lui octombrie 2020 însă, Mihălachi fusese condamnat, cu suspendare, la 1 an şi 6 luni de închisoare, pentru implicarea sa într-o serie de furturi din buzunare. Împreună cu doi complici, bărbatul furase trei telefoane mobile şi două portofele, de la un număr de patru victime.

Cele două pedepse au fost comasate, rezultând o condamnare totală de un an şi 10 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie.

Comentarii