Clipe de groază la intrarea în Răducăneni

Un microbuz cu 10 oameni a ajuns cu roţile în sus din cauza vitezei şi a şoselei ude

Niciun pasager nu a fost însă grav rănit

luni, 30 decembrie 2019, 02:50
2 MIN

Un microbuz Volkswagen plin cu pasageri s-a răsturnat ieri la intrarea în Răducăneni, din cauza şoferului care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Şoferul se grăbea să ajungă la destinaţie, maşina nefiind o cursă de linie, ci ocazională, în interes privat, iar într-o curbă s-a răsturnat efectiv cu roţile în sus, spre groaza pasagerilor care se aflau în interior, nouă la număr, plus şoferul. 

Aceştia au ieşit cu greu din interior, dar au refuzat să fie transportaţi la spital pentru examene medicale. Şoferul a fost testat cu alcooltestul şi, potrivit Poliţiei, nu se afla sub influenţa alcoolului, însă pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. „În jurul orei 9.15, am fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe DN 28A a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. În urma primelor cercetări s-a constatat faptul că un tânăr de 27 de ani, în timp ce conducea un microbuz pe DN 28, dinspre Iaşi către Răducăneni, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi pătruns pe contrasens, ulterior răsturnându-se. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

În micro­buz se aflau nouă pasageri, plus şofe­rul, iar dintre toţi, doar unul ar fi a­vut nevoie de ajutor medical, însă a refuzat. Primele apeluri la 112 raportau accidentul, precum şi faptul că cele zece persoane sunt conştiente, suferind însă traumatisme multiple. S-a luat decizia trimiterii unui echi­paj de Terapie Intensivă Mobilă, o autospecială transport victime multiple şi un echipaj cu asistent medical de la Serviciul de Ambulanţă Jude­ţean. Prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD, a precizat însă că la faţa locului s-a constat faptul că o victimă plecase deja de la locul accidentului, iar restul de nouă, după ce au primit îngrijiri medicale, au refuzat transportul ulterior la spital, iar medicii nu au putut face decât să preia datele victimelor. (Andrei DÎSCA, Mădălina OLARIU)

Comentarii