Un nou ministru de la Iaşi: un chimist de la Politehnică va conduce Cercetarea şi Inovarea

vineri, 26 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Un nou ministru de la Iaşi: un chimist de la Politehnică va conduce Cercetarea şi Inovarea

După cum „Ziarul de Iaşi“ a anunţat ieri în exclusivitate, guvernul PSD l-a propus pe prof.dr. Nicolae Hurduc, decanul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului „Cristofor Simionescu“ de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI), pentru a ocupa fotoliul de ministru la Ministerul Cercetării şi Inovării.

Într-o şedinţă a Biroului Permanent Naţional care a avut loc ieri, Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, a declarat că decizia a fost luată fiindcă prof.dr. Nicolae Hurduc are un CV impresionant. „Este un om foarte bine pregătit, cu participări dese la multe acţiuni internaţionale şi colaborări cu universităţi de renume din lume, este un om care a gestionat şi a condus multe proiecte cu finanţare europeană şi un om de la care noi avem aşteptări foarte mari pentru a folosi tot potenţialul de dezvoltare pe care îl are domeniul Cercetării şi, de asemenea, să reuşească să facă din acest domeniu un motor de dezvoltare important pentru ţara noastră“, a declarat Viorica Dăncilă.

Conform surselor „Ziarului de Iaşi“, prof.dr. Nicolae Hurduc a devenit membru PSD în dimineaţa zilei de ieri, când i-a fost înaintată şi propunerea de a primi portofoliul, a mers apoi la Bucureşti să se întâlnească cu prim-ministrul şi a fost deja acceptat pe poziţie de către PSD, fiind argumentat că este un bun profesionist şi că este apropiat de mediul cercetării, fiind unul dintre chimiştii reputaţi ai României, cu peste 150 de articole ISI publicate. Într-un interviu realizat de „Ziarul de Iaşi“, profesorul explica faptul că partidele nu sunt bine concepute şi că nu există o viziune de ţară coerentă. „Partidele, de la stânga la dreapta, au făcut acelaşi lucru.

Toate au promis şi toată lumea acceptă ideea că educaţia este un sistem prioritar pentru orice dezvoltare şi orice naţiune, la fel ca sănătatea. Iar când împarţi banii, vezi că taman la educaţie şi sănătate nu se găsesc bani. Dacă tu vii şi spui că aceştia sunt pilonii de bază ai dezvoltării unei societăţi, după aceea de ce uiţi? Există teorii care spun că se doreşte ca România să fie ţinută într-o stare de subdezvoltare. Nu cred că este chiar aşa, însă sunt nişte interese meschine care ne lovesc pe toţi“, a spus prof.dr. Nicolae Hurduc. Propunerea a fost înaintată preşedintelui Iohannis, care trebuie să o accepte sau nu, iar dacă răspunsul va fi unul pozitiv, profesorul ieşean urmează să depună jurământul. 

 

 

Comentarii