Un refugiat ucrainean a murit într-o râpă din Munții Maramureșului

miercuri, 06 aprilie 2022, 09:45
1 MIN
 Un refugiat ucrainean a murit într-o râpă din Munții Maramureșului

Doi refugiați ucraineni, rătăciți ieri în Munții Maramureșului, au fost găsiți marți noapte. Unul dintre ei se află în stare gravă, iar celălalt a fost găsit mort într-o râpă. Cei doi făceau parte dintr-un grup mai mare și ar fi intrat ilegal în țară.

„În jurul orei 02.48, operatorul 112 ne-a informat despre faptul că o persoana rătăcită a fost găsită de către doi salvatori din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, și ne-a făcut legătura, telefonic cu aceștia pentru a ne transmite situația de la fața locului. Persoana în cauza are picioarele degerate și nu poate fi transportată, pe jos, în condițiile actuale. Cele două persoane au asupra lor echipament de supraviețuire și vor rămâne până dimineața, pentru a-i acorda ajutor cetățeanului ucrainean rătăcit. De asemenea, ne-au transmis faptul că ar fi nevoie de un elicopter, dimineața, pentru transportul cât mai rapid la un spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, transmite purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, Dan Bucă.

Tatăl persoanei respective a fost observat, mort, într-o râpă, iar despre ceilalți doi membri ai grupului nu se cunosc încă detalii.

Aflați amănunte de pe gandul.ro.

Comentarii