Un sfert din bugetul de investiţii al Ministerului de Justiţie (100 milioane euro) destinat unei clădiri din Cluj

joi, 29 februarie 2024, 14:15
1 MIN
 Un sfert din bugetul de investiţii al Ministerului de Justiţie (100 milioane euro) destinat unei clădiri din Cluj

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a avut, miercuri, o întrevedere cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, printre subiectele abordate fiind şi modernizarea Palatului de Justiţie din oraş, precum şi colaborarea în vederea realizării Centrului de prevenire şi tratare a adicţiilor.

"Clujul are o reţetă de excelenţă în administraţia publică. E meritul primarului liberal Emil Boc. Ministerul Justiţiei pune umărul la dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar din Cluj. 25% din bugetul de investiţii pentru 2024 merge către Palatul de Justiţie de aici. Investiţia finală se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro. Am vorbit şi despre colaborare în vederea realizării Centrului de prevenire şi tratare a adicţiilor", a precizat ministrul Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Şi primarul Boc a vorbit, pe pagina sa de socializare, despre subiectele discutate în întâlnirea cu ministrul Justiţiei. "În cadrul discuţiei pe care avut-o am abordat următoarele teme: sprijinul pentru realizarea investiţiei care vizează modernizarea Palatului de Justiţie Cluj, o investiţie de 100 milioane euro; colaborare în vederea realizării de către Primărie, pe baza modelelor de bune practici existente la nivel naţional şi internaţional, a Centrului de prevenire şi tratare a adicţiilor; posibilitatea mutării secţiei externe a Penitenciarului Gherla din municipiul Cluj-Napoca într-o altă locaţie. De asemenea, am abordat şi alte aspecte tehnice care vizează colaborarea instituţională între administraţia locală şi Ministerul Justiţiei", a scris Emil Boc.

Comentarii