Un şofer băut a lovit grav un bărbat care trecerea în grabă pe pietoni

miercuri, 13 septembrie 2023, 10:41
2 MIN
 Un şofer băut a lovit grav un bărbat care trecerea în grabă pe pietoni

Un incident tragic a avut loc luni dimineaţă în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în urma căruia un bărbat în vârstă de 59 de ani a fost rănit şi transportat de urgenţă la Spitalul Municipal din localitate, conform monitorulsv.ro.

Accidentul s-a produs în jurul orei 10.00, pe strada Calea Transilvaniei, când victima, un localnic de 59 de ani, s-a angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni, marcată şi semnalizată corespunzător. Din păcate, un şofer în vârstă de 66 de ani, din comuna Vama, aflat la volanul unui autoturism Audi, l-a surprins şi l-a lovit pe pieton în timp ce acesta traversa. Impactul a fost imposibil de evitat din cauza vitezei şi a condiţiilor de trafic, arată monitorulsv.ro.

În urma accidentului, victima a suferit leziuni şi a fost imediat transportată la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde a primit îngrijiri medicale de urgenţă.

Poliţiştii ajunşi la locul accidentului au demarat o investigaţie amănunţită şi au descoperit că şoferul implicat în accident se afla sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,95 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, cifră care depăşeşte limita legală admisă.

În consecinţă, conducătorul auto în vârstă de 66 de ani a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, acuzând şoferul de "vătămare corporală din culpă" şi "conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe".

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii