Un şofer care deţine permis de zeci de ani a lovit grav cu maşina un cuplu

sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 03:00
2 MIN
 Un şofer care deţine permis de zeci de ani a lovit grav cu maşina un cuplu

Cei doi au vârsta de 42 de ani şi mergeau alaltăseară la o aniversare, de „Mihail şi Gavril“, în zona Bucium, având un buchet de flori în mână în momentul în care au fost luaţi pe sus de şoferul în cauză. Se pare că acesta nu i-a văzut nici măcar în ultimul moment, nefiind nicio urmă de frânare pe asfalt.

Un ieşean în vârstă de 80 de ani a băgat în comă o femeie şi a rănit un alt bărbat, pe trecerea de pietoni nesemaforizată de la Ha­nul Dacilor, în zona Bucium – Trei Sarmale, lângă Plopii Fără Soţ. Cele două victime se nu­mesc Luiza şi Florin Unguru, sunt soţ şi soţie şi au vârsta de 42 de ani.

Accidentul a avut loc joi seara, în jurul orei 18.57, atunci când şoferul unei Dacii Lodgy, Ioan Pânzariu, în vârstă de 80 de ani, ce mergea pe sensul spre oraş, nu a observat cele două persoane aflate în traversarea marcajului pietonal nesemaforizat din zonă şi le-a lovit în plin. Pur şi simplu, pensionarul nici nu a călcat pedala de frână, deoarece nu i-a observat. Bărbatul şi femeia au fost răniţi grav, şi transportaţi la spital, Luiza Unguru aflându-se aseară în comă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

„Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că a avut loc un accident rutier cu victime, în care au fost rănite grav două persoane. Şoferul nu a oferit prioritate celor două persoane aflate în traversarea regulamentară a străzii. Şoferul a fost testat cu alcooltestul, şi nu se afla sub influenţa alcoolului“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

În privinţa şoferului Ioan Pânzariu, poliţiştii vor dispune o expertiză asupra stării de sănătate. Acesta are permis de conducere de 60 de ani, documentul fiind în continuare valabil. De asemenea, se pare că soţii Luiza şi Florin Unguru mergeau la o onomastică, deoarece ea avea în mână un buchet de trandafiri, iar el, o sticlă de şampanie.

În privinţa stării de sănătate a şoferilor, există o lege care obligă medicii de familie să raporteze autorităţilor orice afecţiune de care suferă pacienţii lor şi care le-ar putea afecta capacitatea de a conduce autovehicule. Un articol publicat în urmă cu câţiva ani de „Ziarul de Iaşi“ pe această temă arăta că, din păcate, numărul acestor sesizări venite din partea medicilor de familie ester absolut insignifiant, unul din motive fiind şi faptul că legea nu prevede niciun fel de sancţiune în cazul nerespectării acestor prevederi.

VEDEȚI ȘI:

VIDEO: Cuplu lovit în plin pe trecere la Plopii fără Soț. Amândoi sunt în stare gravă

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii