Un şofer din Iaşi s-a răsturnat cu microbuzul pe care-l conducea în curtea unei case din satul Oniceni

joi, 14 martie 2024, 09:59
1 MIN
 Un şofer din Iaşi s-a răsturnat cu microbuzul pe care-l conducea în curtea unei case din satul Oniceni

Un sofer din judeţul Iaşi a condus cu viteză excesivă pe carosabilul umed şi a provocat un accident în satul Oniceni, pe drumul european E85. El se afla la volanul unui microbuz marca Mercedes-Benz. În urma incidentului şase persoane au fost rănite. Evenimentul rutier a avut loc în apropierea satului Oniceni şi a fost declanşat de viteză excesivă în condiţii de carosabil umed, potrivit monitorulsv.ro.

Conform informaţiilor furnizate de autorităţi, şoferul microbuzului, un bărbat dintr-o comună a judeţului Iaşi, a pierdut controlul autoutilitarei din cauza vitezei prea mari. Maşina a părăsit drumul şi a aterizat în curtea unui locuitor din satul Oniceni, provocând şi daune materiale în gospodăria acestuia.

Din cele şase persoane prezente în microbuz în momentul accidentului, trei au fost surprinse în interiorul maşinii, fiind necesară intervenţia echipajelor de prim ajutor pentru a le extrage. Cu toate acestea, rănile suferite nu au fost grave, iar toţi cei implicaţi au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Testul cu aparatul etilotest efectuat asupra şoferului a indicat că acesta nu consumase băuturi alcoolice, însă viteza excesivă pe un carosabil umed a fost principalul factor al accidentului. La faţa locului au intervenit pompierii militari cu o autospecială pentru descarcerare, precum şi trei ambulanţe SMURD B2, sprijinite de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ).

Pe durata operaţiunilor de intervenţie, traficul rutier s-a desfăşurat alternativ pe un singur fir, generând unele perturbări în circulaţie. Autorităţile au demarat o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele producerii accidentului.

Comentarii