Un tâlhar a atacat operatoarea unei săli de jocuri, dar aceasta s-a dovedit mai tare decât el

marți, 21 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Un tâlhar a atacat operatoarea unei săli de jocuri, dar aceasta s-a dovedit mai tare decât el

Un tâlhar a încercat să dea lovitura la o sală de jocuri, atacând-o pe operatoarea acesteia. A trebuit să plece cu mâna goală, dar tot s-a ales cu o condamnare.

În seara zilei de 25 martie a anului trecut, Constantin Hriscu se afla într-o sală de jocuri din zona Gării. După o vreme, a ieșit pentru scurt timp. S-a întors, cu gluga de la geacă trasă peste cap și s-a dus spre Felicia M., supraveghetoarea sălii, care se afla în spațiul din spatele barului și i-a cerut banii din seif. Fata nu s-a pierdut cu firea, ci l-a repezit, cerându-i să iasă din sală.

Hriscu a atacat-o, lovind-o cu pumnul în față și strângând-o de gât, dar nici așa nu a ajuns la niciun rezultat. În cele din urmă, Hriscu a trebuit să părăsească sala fără niciun ban. Cum fapta fusese comisă în timpul nopții, bărbatul a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată. În timpul procesului, el a afirmat că nu făcuse altceva decât să-și ceară banii pe care i-ar fi câștigat. În fața refuzului fetei, „și-a pierdut rațiunea”. Nu mai ținea minte ce făcuse, amintindu-și doar că fugise din sală.

Hriscu nu se afla la prima faptă penală. În 2007, el fusese condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav săvârșit pentru ascunderea unei tâlhării, viol și tâlhărie în formă agravată. Fusese liberat condiționat, în iunie 2021, cu un rest de executat de 1.389 de zile de închisoare. conform legii, tâlhăria calificată este pedepsită cu închisoarea pe un termen cuprins între 3 și 10 ani. Hriscu își recunoscuse fapta, limitele pedepsei fiind reduse astfel cu o treime.

Magistrații Judecătoriei au considerat totuși că doi ani de detenție reprezintă o pedeapsă prea ușoară, mai ales că recunoașterea faptei avusese loc abia după ce Hriscu încercase să nuanțeze circumstanțele întâmplării, dându-le un sens mai pozitiv sieși. Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pedeapsă la care se vor adăuga și cele 1.389 de zile rămase neexecutate din condamnarea anterioară. El va trebui să achite și o sumă de 3.000 de lei victimei sale, cu titlu de daune morale. Sentința nu este definitivă, ea fiind atacată de Hriscu în fața Curții de Apel. Magistrații acestei instanțe au preluat dosarul ieri.

Comentarii