Un tânăr a jefuit o sală de jocuri folosind o mască sanitară şi un pistol cu bile

marți, 13 iunie 2023, 08:14
2 MIN
 Un tânăr a jefuit o sală de jocuri folosind o mască sanitară şi un pistol cu bile

În noaptea de vineri spre sâmbătă, o casieră în vârstă de 25 de ani, angajată la o sală de jocuri din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, a trăit momente terifiante. Un individ necunoscut a pătruns în sala de jocuri când nu era nimeni acolo şi, sub ameninţarea unui pistol, i-a furat borseta în care avea 500 de lei, conform monitorulsv.ro.

Atacatorul avea o mască sanitară pe faţă şi purta asupra sa un pistol. În starea de panică, tânăra nu a putut realiza că pistolul era de fapt o jucărie, unul dintre acele pistoale cu bile care pot fi achiziţionate fără autorizaţie. Casieră a sunat la numărul de urgenţă 112 la ora 3:25 dimineaţa pentru a raporta jaful. Nu a suferit leziuni şi a declarat poliţiştilor că necunoscutul a fugit printre blocuri după ce i-a luat borseta, mai arată aceeaşi sursă.

Imediat s-a format o echipă operativă complexă în regim de urgenţă, iar o patrulă de poliţie de ordine publică a reuşit să identifice persoana responsabilă în zona străzii Păcii. Poliţiştii au avut acces la înregistrările de pe o cameră de supraveghere şi au realizat imediat cu cine au de-a face.

Individul în cauză este Ionuţ Văcăraşu (FOTO), un tânăr în vârstă de 21 de ani, cunoscut de poliţia judiciară din Suceava pentru comiterea de furturi, în special în magazinele din centre comerciale. El a fost anterior condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Acesta se află în prezent în custodia poliţiei şi este judecat într-un alt dosar pentru infracţiuni de distrugere şi tâlhărie, petrecând deja o perioadă semnificativă în arest preventiv.

Conform monitorulsv.ro, tânărul a fost identificat la aproximativ 1 kilometru distanţă de locul unde a avut loc jaf-ul. Borseta şi suma de bani furată au fost recuperate de la el. Fapta a fost clasificată drept tâlhărie calificată. După audieri desfăşurate sâmbătă, poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au decis reţinerea tânărului pentru 24 de ore în prima fază. Tot sâmbătă, procurorii au formulat o propunere de arestare pentru 30 de zile. Având în vedere gravitatea faptei şi antecedentele infracţionale ale individului, Judecătoria Suceava a acceptat propunerea şi a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

SURSA FOTO: monitorulsv.ro

Comentarii