Un tată a sunat la 112 să se plângă că a fost agresat de fiul său fiidcă a refuzat să-i dea bani

vineri, 15 septembrie 2023, 18:11
2 MIN
 Un tată a sunat la 112 să se plângă că a fost agresat de fiul său fiidcă a refuzat să-i dea bani

Cazurile de agresiune în familie în judeţul Suceava ating cote alarmante, iar acest fenomen este evident în statisticile Poliţiei locale. Zilnic, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava primeşte mai multe sesizări de la victime ale violenţei domestice, iar în situaţii grave, poliţiştii sunt nevoiţi să emită ordine de protecţie provizorii pentru a asigura siguranţa victimelor. Doar miercuri, 13 septembrie, au fost emise două astfel de ordine, unul în localitatea Vama şi altul în Straja, conform monitorulsv.ro.

Unul dintre cazurile notabile care ies din tiparul agresiunilor comise de partenerii de viaţă a avut loc în Vama. În seara de 13 septembrie, poliţiştii Secţiei Rurale Vama au fost alertaţi printr-un apel la numărul de urgenţă 112. Un bărbat din Vama a sunat autorităţile pentru a sesiza că este agresat de propriul fiu. Tatăl a relatat că fiul său i-a cerut din nou o sumă de bani şi că, când i-a refuzat cererea, a fost ameninţat şi chiar agresat fizic.

Victima a fost imediat supusă unui proces de evaluare a riscului, care a relevat un risc iminent pentru siguranţa sa. Tatăl a exprimat dorinţa de a emite un ordin de protecţie provizoriu împotriva fiului său. Poliţiştii au acţionat rapid, eliberând un astfel de ordin de protecţie şi deschizând un dosar penal în care se investighează infracţiunile de violenţă în familie şi ameninţare.

Potrivit datelor recente furnizate de IPJ Suceava, în acest an s-au emis nu mai puţin de 177 de ordine provizorii de protecţie, aproape dublu faţă de perioada similară a anului precedent. În 123 din aceste situaţii, a fost necesară evacuarea temporară obligatorie a agresorului din locuinţa comună pentru a proteja victimele de potenţialele abuzuri ulterioare.

Aceste cifre alarmante arată necesitatea unei mai mari conştientizări a problemei violenţei domestice şi a implementării de măsuri pentru prevenirea şi combaterea acestui fenomen în creştere în judeţul Suceava.

Comentarii