Unde au mai rămas locuri libere la liceele ieşene? 200 de elevi nerepartizaţi la niciun liceu

luni, 13 iulie 2020, 01:50
3 MIN
 Unde au mai rămas locuri libere la liceele ieşene? 200 de elevi nerepartizaţi la niciun liceu

Aceştia vor intra în următoare etapă de admitere, care va avea loc între 24 iulie şi 3 august, alături de absolvenţii care au fost repartizaţi, dar nu şi-au depus în termen dosarele sau de candidaţii care nu au participat.

La finalul săptămânii trecute, absolvenţii clasei a VIII-a au fost repartizaţi la liceele ieşene, repartiţia fiind realizată computerizat, în ordinea preferinţelor menţionate de către aceştia.

La nivelul judeţului au fost repartizaţi 4.650 de elevi în învăţământul liceal de stat, dintre care 2.258 de candidaţi la filiera teoretică, iar 2.392 de candidaţi la filiera tehnologică. În urma repartiţiei computerizată, 492 de elevi au ajuns la specializări vocaţionale, 15 elevi din judeţ la învăţământ militar, iar 58 de elevi au fost repartizaţi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă.

De asemenea, 28 de elevi au fost repartizaţi în învăţământul special. În ceea ce priveşte numărul de opţiuni completate, la nivelul judeţului au fost 86.788 de opţiuni, adică, în medie, fiecare elev a ales 18 unităţi de învăţământ sau 18 specializări diferite.

Elevii mai au timp până pe 20 iulie să transmită sau să depună dosarele la unităţile de învăţământ unde au fost repartizaţi. La nivelul judeţului, 197 de elevi nu au fost însă repartizaţi deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal.

Aceştia vor intra în următoare etapă de admitere, care va avea loc în perioada 24 iulie – 3 august, alături de absolvenţii care au fost repartizaţi, dar nu şi-au depus în termen dosarele sau de candidaţii care nu au participat. De asemenea, la această etapă vor participa şi cei care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Lista şcolilor cu locuri disponibile

La nivelul judeţului, doar 10 licee nu şi-au ocupat în toatalitate numărul de locuri, şi 4 unităţi de învăţământ vocaţional.

Astfel, absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au fost repartizaţi pot alege Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza“ Iaşi, unde sunt 10 locuri la Electromecanică, la Liceul de Mecanică şi Automatizări mai sunt 33 de locuri la Mecanică, iar la Liceul Tehnologic de Transporturi şi Construcţii mai sunt 17 locuri la specializarea Electric.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“ mai sunt două specializări disponibile, 5 locuri la Agricultură şi 8 la Economic.

De asemenea, mai sunt trei locuri la Ştiinţe ale Naturii la „Ion Neculce“ în Târgu Frumos, 7 locuri la Mecanică la Liceul Tehnologic Hârlău, 14 la Agricultură în cadul Liceului „Haralamb Vasiliu“ din Podu Iloaiei şi 4 locuri la Electronică Automatizări la Liceul „Petru Carp“ din Ţibăneşti.

La Liceul Tehnologi Vlădeni sunt 2 locuri la Electronică Automatizări, iar la Liceul „Bogdan Vodă“ Hălăuceşti , la specializarea Filologie mai este un loc, iar la Ştiinţe ale Naturii 6 locuri.

În învăţământul vocaţional, Colegiul „Octav Băncilă“ mai are locuri la trei specializări: 4 la Arhitectură, Arte ambientale şi Design, 1 la Instructor de teatru şi 4 la Muzică.

La Seminarul Teologic „Vasile cel Mare“ din Iaşi mai este un loc la specializarea „preot“ şi 16 pentru „Tehnician pentru tehnici artistice“. De asemenea, la Colegiul „Gheorghe Asachi“ mai sunt 13 locuri la Arhitectură, Arte ambientale şi Design, iar la Liceul Sportiv un loc la atletism.

Comentarii