Unde vor fi restricţii de circulaţie din cauza Semimaratonului de duminică

vineri, 12 aprilie 2019, 01:50
2 MIN
 Unde vor fi restricţii de circulaţie din cauza Semimaratonului de duminică

Circulaţia autoturismelor va fi blocată săptămâna viitoare pe mai multe străzi centrale din Iaşi pe durata a mai multor ore, duminică, pe 21 aprilie, urmând să se desfăşoare evenimentul intitulat „Semimaraton Iaşi. Astfel, străzi precum Anastasie Panu, Bulevardul Ştefan cel Mare, Strada Arcu, Bulevardul Carol I sau Aleea Ghica Vodă până la Rond Copou vor fi închise circulaţiei autoturismelor de la primele ore ale dimineţii şi până la ora 14.30.

Traseul Semimaratonului de anul acesta are aproximativ 10.5 kilometri şi va fi parcurs o dată sau de două ori, în funcţie de proba de concurs. Startul competiţiei se va da în Piaţa Palat, urmând ca alergătorii să continue pe str. Anastasie Panu, cu întoarcere la intersecţia cu str. Sf. Lazăr, pe str. Anastasie Panu, iar apoi pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, până pe Strada Arcu. Cursa va continua pe Strada Gavril Muzicescu – Piaţa Mihai Eminescu, apoi pe Bulevardul Carol I, pe Aleea Ghica Vodă până la Rond Copou. În funcţie de proba de concur, participanţii se pot întoarcere pe Aleea Ghica Vodă, apoi prin Parcul Expoziţiei, pe Str. General Toma Dumitrescu, apoi pe Aleea Ghica Vodă, se va intra pe Stadion şi se va parcurge pista de alergare în jurul terenului de sport, iar apoi concurenţii se vor întoarce pe acelaşi traseu până la Palatul Culturii.

Semimaraton Iaşi are drept scop promovarea mişcării în aer liber şi a unui stil de viaţă sănătos, însă promovează şi implicarea comunităţii locale în acţiuni umanitare. Anul acesta fondurile strânse în cadrul acestui eveniment vor ajunge la Fundaţia Salvaţi Copiii, pentru sprijinirea copiilor din familii sărace, dar şi la Asociaţia Pro Ruralis, care se ocupă de ajutorarea copiilor supradotaţi din mediul rural care provin din familii sărace.

La competiţia din acest an sunt aşteptaţi peste 1.500 de concurenţi din Iaşi, dar şi din alte judeţe ale ţării sau din străinătate, organizatorii menţionând faptul că speră ca, până în ziua desfăşurării evenimentului, 1.800 de persoane să se alăture cauzelor umanitare promovate de Semimaraton şi să alerge în cadrul competiţiei. De asemenea, peste 250 de voluntari se vor asigura de buna desfăşurare a competiţiei sportive, iar o serie de antrenori de sport vor realiza exerciţii de încălzire cu participanţii înainte de fiecare cursă.

Ieşenii, dar şi persoanele din întreaga ţară, se pot înscrie la cursa de 2,5 kilometri, la cea de 5, de 10 sau de 21 de kilometri, fiind organizată şi o cursă pentru copii. Startul primelor curse se va da la ora 9.00, urmând ca premierea să aibă loc la ora 13.30. Circulaţia autoturismelor va fi reluată de la ora 14.30. Competiţia este organizată de Rotary Club Iaşi Copou, Organizaţia Salvaţi Copiii Iaşi şi Primăria Municipiului Iaşi în parteneriat cu Asociaţia People for Sport şi Asociaţia Elite Running, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, ISU Iaşi şi SMURD Iaşi.

Comentarii