UPDATE. VIDEO Percheziții la sediul BZI din Piața Unirii. Familia Asimionesei, ținută afară.

luni, 13 septembrie 2021, 22:00
2 MIN
 UPDATE. VIDEO Percheziții la sediul BZI din Piața Unirii. Familia Asimionesei, ținută afară.

Timp de mai multe ore, sediul ziarului Bună Ziua Iași a fost scotocit de mascați.

UPDATE: În urma descinderilor de la sediul Bună Ziua Iași (BZI), două persoane au fost reținute, iar un laptop și mai multe telefoane mobile au fost ridicate. Comunicatul oficial al DIICOT îl găsiți AICI.

UPDATE: Au fost ridicate materiale care tin de scopul perchezitiilor informatice de pe calculatoarele companiei. Familia Asimionesei a fost si este obiectul unui dosar al DIICOT, fiind acuzata de constituire de grup infractional organizat. Dosarul se refera la modul in care au intrat in posesia unui teren pe strada Sararie, pe care au construit un bloc de locuinte. Desi terenul a fost obiectul unui contract de asociere cu Primaria, procurorii spun ca acesta a fost folosit ca proprietate privata, apartamentele si chiar parte din cotele indivize fiind vandute in aceste conditii. In acest dosar are calitate de inculpat si primarul Mihai Chirica, care este acuzat de tainuire. Dar, spun surse familiare cu desfasurarea anchetei, procurorii nu au avut acces la toate computerele de pe care opera grupul acuzat, in principal pentru ca acestea sunt impartite intre numeroase firme pe care le controleaza. Perchezitia de aseara, care pare ca a plecat de la acuzatia de distribuire acte de pornografie infantila a oferit acces anchetatorilor la unele computere considerate pana acum a fi "la adapost" de cei vizati.

INFO: Mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale Iași au început să percheziționeze birourile din sediul BZI din Piața Unirii înainte de ora 20.

Anchetatorii nu au dezvăluit încă motivul pentru care sediul BZI a fost percheziționat.

Patronii ziarului, Claudiu și Ghiocel Asimionesei, au stat afară, în parcare, alături de un alt echipaj de mascați.

Comentarii