Vă puteţi înscrie la concursul de caligrafie organizat de Muzeul Literaturii

luni, 20 februarie 2023, 02:50
1 MIN
 Vă puteţi înscrie la concursul de caligrafie organizat de Muzeul Literaturii

Concursul „Caligrafii tematice”, organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, revine şi anul acesta cu cea de-a V-a ediţie, a cărei temă este poezia florilor. Cei care doresc să redescopere scriitorii români clasici şi să intre în contact cu opera lor se pot înscrie în concurs până la finalul lunii martie.

Proiectul se desfăşoară în două etape: un concurs de caligrafie la care pot participa toţi cei interesaţi şi o expoziţie cu lucrările premiate. Înscrierile au loc în perioada 15 februarie – 31 martie 2023.

Prima etapă constă într-o copiere cât mai elevată a unor fragmente din scrierile autorilor români, care au ca temă sau motive florile, la alegerea fiecărui participant. Concursul se adresează tuturor celor care au învăţat să citească şi să scrie „de mână” şi se va desfăşura pe trei secţiuni, după categorii de vârstă: 10-19 ani, 20-40 de ani, peste 41 de ani.

A doua etapă a proiectului constă într-o expoziţie realizată cu lucrările câştigătoare ale concursului şi organizată la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, în cadrul Festivalului Liliacului (6-7 mai 2023), când va avea loc şi premierea participanţilor.

Concursul „Caligrafii tematice” este organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române din Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate” Iaşi. Primele patru ediţii ale acestui proiect coordonat de Lăcrămioara Agrigoroaiei s-au bucurat de un real interes din partea publicului.

Comentarii