Vacanţă la Opera Naţională Română din Iaşi

marți, 19 iulie 2022, 13:11
1 MIN
 Vacanţă la Opera Naţională Română din Iaşi

Teatrul liric ieşean a închis stagiunea 2021-2022 duminică, atunci când a avut loc premiera spectacolului „Turandot”, de Giacomo Puccini. 

Managerul interimar al Operei Naţionale Române din Iaşi, Andrei Fermeşanu, a apreciat că stagiunea a fost una dintre cele mai de succes din ultimii ani: „După ridicarea restricţiilor sanitare, când ne-am desfăşurat activitatea la turaţie normală, am reuşit să oferim publicului un program divers, cu mult mai multe titluri. Între acestea s-au numărat şi cele trei premiere din ultimele trei luni ale stagiunii, după cele două de anul trecut, o performanţă deosebită, pentru care vreau să mulţumesc întregului colectiv, care a muncit enorm. Totodată, în acest an am reuşit să aducem pe scena noastră invitaţi celebri, ca Elena Moşuc, Cellia Costea sau Ştefan Pop, care pot fi văzuţi şi în teatre mondiale de renume, am organizat masterclass-uri şi gale cu nume mari ale scenei lirice internaţionale, precum Elena Moşuc, Mioara Cortez sau Adriana Severin. Multiplele reacţii pozitive din partea publicului, criticii şi colegilor din ţară, precum şi triumful de la Bucharest Opera Festival ne fac să credem că eforturile noastre de a oferi produse de înaltă ţinută artistică au fost încununate de succes”.

Managerul interimar al Operei Iaşi a mai precizat că, împreună cu Florin Guzgă, coordonatorul artistic al instituţiei, şi Consiliul Artistic al teatrului liric ieşean a început deja lucrul la pregătirea stagiunii 2022-2023, care ar putea să înceapă pe 10 septembrie.

Comentarii