Val de aer polar peste România: ninsori și vânt puternic, temperaturi sub MINUS 10 grade. Când se încălzește – ultima prognoză ANM

miercuri, 10 noiembrie 2021, 12:09
1 MIN
 Val de aer polar peste România: ninsori și vânt puternic, temperaturi sub MINUS 10 grade. Când se încălzește – ultima prognoză ANM

Vremea s-a răcit simțitor, în ultimele zile, din cauza unui front atmosferic rece care a traversat țara noastră. La munte au căzut și zăpezi destul de consistente, pe alocuri s-a depus chiar și un strat de 21 de cm de zăpadă, însă, spre sfârșitul săptămânii, temperaturile vor urca simțitor. 

Un front atmosferic rece a travarsat România și a determinat apariția ploilor în cea mai mare parte din țară și a precipitațiilor sub formă de ninsoare, cu depuneri de zăpadă de 10-21 cm, în zona montană înaltă. Acesta a determinat o scădere semnificativă a valorilor termice chiar și cu peste 10 grade. Astfel, vremea a devenit deosebit de rece.

Dimineața, temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât normalul acestei perioade în nord, centru, est. 

"Masa de aer rece persistă. Azi și mâine va determina o vreme mai rece decât normal. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. În regiunile intracarpatice, în vest și nord-vest, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu maxime cuprinse între 10 și cel mult 14-15 grade", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul Alina Șerban. 

La noapte, temperaturile vor fi mai scăzute decât în această dimineață, se vor înregistra valori de sub 0 grade cam în toate regiunile. În depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor scădea chiar sub – 10 grade. 

Spre sfârșitul săptămânii, vremea se încălzește în cea mai mare parte a regiunilor. În zonele mai joase, se va forma ceață, mai ales dimineața și noaptea.

Comentarii