Val de reclamaţii bizare pentru inspectorii sanitari. Probleme dubioase cu vecinii

duminică, 12 decembrie 2021, 17:56
2 MIN
 Val de reclamaţii bizare pentru inspectorii sanitari. Probleme dubioase cu vecinii

Potrivit Constituţiei României, „cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii”, iar autorităţile publice „au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii”. Deşi o prevedere cât se poate de firească şi naturală, aceasta le dă bătăi de cap responsabililor în relaţia cu publicul din unele instituţii, tocmai pentru că respectivul „public” înţelege într-un cu totul alt mod ideea de petiţie.

O femeie din oraşul Botoșani şi-a reclamat vecinii de la două etaje sub ea pentru că fumau pe casa scării. Mirosul de fum de ţigară îi ajungea acesteia pe holul apartamentului şi spunea că i se făcea rău din această cauză.

De o soluţie periculoasă s-a plâns o altă botoşăneancă. Acuzele acesteia au fost, însă, şi mai serioase. „Doamna ne-a spus că este nevoită să doarmă pe balcon, pentru că vecinul ei pulveriza în casă cu un gaz cu care încearcă să o omoare, iar balconul este singura locaţie sigură”, a spus unul dintre inspectorii DSP.

Un alt botoşănean indignat, şi-a reclamat vecinul de palier pentru faptul că acesta îşi lăsa papucii la uşa apartamentului, pe casa scării. Acest fapt ar fi cauzat degajarea unor mirosuri neplăcute, care îl deranjau pe reclamant, care a dorit ca DSP să îi impună acestuia să îşi ia papucii în casă, sau să folosească odorizant de picioare.

Tot la capitolul miros, doi vecini dintr-o localitate din judeţ s-au reclamat unul pe celălalt pentru mai multe presupuse probleme care vizau sănătatea publică. În momentul în care inspectorii sanitari au ajuns la faţa locului, cei doi au început să se încaiere, pe lângă îmbrânceli aruncându-şi şi jigniri cu nemiluita. Astfel, unul dintre ei, la reproşul că nu se spală, i-a spus celuilalt că şi el miroase, dar a prost.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Comentarii