Val de retrageri la WTA Miami, la revenirea Simonei Halep în tenis

vineri, 15 martie 2024, 15:10
1 MIN
 Val de retrageri la WTA Miami, la revenirea Simonei Halep în tenis

Simona Halep se află la Miami, unde va participa la primul turneu după un an şi jumătate. Halep a primit un wild card la turneul american, după ce TAS i-a redus suspendarea de patru ani la nouă luni. Halep nu a mai jucat din august 2022, când a fost eliminată în primul tur la US Open.

Simona Halep va intra în competiția de la Miami în primul tur, tragerea la sorți a tabloului feminin fiind programată duminică, 17 martie. Meciurile din primul tur vor debuta la 19 martie.Vestea bună e că Halep nu e în pericol să joace încă de la debut cu o adversară puternică, primele 32 de jucătoare din topul WTA aflate la Miami, care vor fi cap de serie, urmând să aibă un prim tur liber, potrivit ziare.com.

Eliminată din clasamentul mondial în septembrie 2023, Simona Halep va reveni cu siguranță în ierarhie, chiar dacă va pierde în primul tur, caz în care va obține 10 puncte.Simona Halep pare să fie ajutată și de valul de retrageri de pe tabloul feminin. Astfel, deocamdată sunt 8 jucătoare care ar fi avut dreptul să evolueze, dar care au invocat diverse motive pentru a absenta.Dacă Belinda Bencic și Petra Kvitova sunt însărcinate, alte șase tenismene se confruntă cu probleme medicale serioase.Ultimele două jucătoare de top care s-au retras de la WTA Miami sunt americanca Amanda Anisimova și cehoaica Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon.Cele două se alătură altor două nume importante, Mirra Andreeva și Karolina Muchova, despre care se știa că au renunțat la turneul care va marca revenirea Simonei Halep în circuit.

Comentarii