Vameşii şi poliţiştii de la Sculeni acuzaţi de fapte de corupţie vor fi judecaţi la Vaslui: procesul poate începe

Procurorii anticorupţie finalizează cercetarea penală şi direcţionează dosarul către instanţa Tribunalului Vaslui pentru judecare

luni, 13 noiembrie 2023, 10:42
1 MIN
 Vameşii şi poliţiştii de la Sculeni acuzaţi de fapte de corupţie vor fi judecaţi la Vaslui: procesul poate începe

Cazul corupţiei de la vamă ajunge pe masa magistraţilor de la Tribunalul Vaslui, într-o nouă etapă a procesului penal care vizează 23 de inculpaţi, printre care se numără şi vameşul huşean Emil Bordeianu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi au finalizat cercetarea penală, iar instanţa va avea sarcina de a emite sentinţele în acest dosar complex, scrie vremeanoua.ro.

La începutul acestui an, procurorii au iniţiat acţiunea penală împotriva a 23 de lucrători vamali şi agenţi de poliţie de frontieră, printre care şi Emil Bordeianu. Opt dintre aceştia au fost reţinuţi, iar ceilalţi 15 au fost plasaţi sub control judiciar. Acuzaţiile variază între luare de mită şi trafic de influenţă, fapte comise în perioada 2021-2022.

Conform ordonanţelor procurorilor, cei inculpaţi ar fi pretins şi primit sume cuprinse între 20 şi 250 de euro de la persoanele care efectuau activităţi de transport călători sau de mărfuri dinspre Republica Moldova în ţări ale Uniunii Europene şi invers. În schimbul mitelor, aceştia ar fi facilitat trecerea persoanelor şi/sau coletelor, ignorând dispoziţiile legale referitoare la transportul de mărfuri accizabile sau la perioadele de şedere în Uniunea Europeană.

Emil Bordeianu, figura cunoscută în judeţul Vaslui, va fi printre cei care îşi vor afla sentinţa din gura magistraţilor Tribunalului Vaslui. Procurorii anticorupţie menţionează că investigaţiile continuă şi că alţi suspecţi ar putea fi implicaţi în această reţea de corupţie la punctele de trecere a frontierei.

Comentarii