Vedem o finală londoneză?

sâmbătă, 20 aprilie 2019, 01:43
2 MIN
 Vedem o finală londoneză?

 

 Chelsea şi Arsenal s-au calificat în semifinalele “Europa League”

Formaţiile Chelsea, Eintracht Frankfurt, Arsenal şi Valencia s-au calificat, joi în semifinalele Ligii Europa, în urma rezultatelor înregistrate în manşa secundă a sferturilor de finală ale competiţiei. Calificarea echipei Eintracht a fost surprinzătoare, germanii impunându-se cu 2-0, după ce în tur fuseseră învinşi de Benfica Lisabona cu 2-4. După ce Kostic a marcat primul gol pentru elevii lui Adolf Hutter, Benfica a dominat meciul, însă pe contratatac, Rode a marcat al doilea gol. Meciul dintre Chelsea şi Slavia Praga (în tur, 1-0) s-a încheiat cu scorul de 4-3 pentru Chelsea, după ce londonezii au condus cu 3-0 şi 4-1. Echipa lui Maurizio Sarri a făcut repede 2-0, prin reuşita lui Rodriguez din minutul 5 şi autogolul lui Deli (’10), iar Giroud a mărit diferenţa în min. 17. Golul praghezilor marcat de Soucek (’26) a fost taxat în minutul următor de columbianul Leandro Rodriguez, care a realizat dubla. Repriza a doua a aparţinut în întregime praghezilor care au marcat de două ori prin Sevcik (’51 şi ’55) şi au fost aproape de egalare în câteva rânduri. În derbiul spaniol, Valencia a învins cu 2-0 pe Villarreal (în tur, 3-1), datorită golurilor marcate de Lato (’13) şi Parejo (’54). În acest meci, la oaspeţi, şi-a făcut debutul european tânărul jucător român originar din Aiud, Andrei Raţiu. El fost integralist, dar a greşit, potrivit uefa.com, la primul gol al gazdelor, şi a primit un cartonaş galben în minutul 61.

“Cuiul” zilei a fost meciul de la Napoli, dintre echipa lui Carlo Ancelotti (la care Vlad Chiricheş a fost integralist) şi Arsenal, după 0-2 în tur la Londra. Meciul a fost arbitrat de brigadă din România, cu Ovidiu Haţegan la centru. Din nefericire pentru gazde, golul “tunarilor” marcat în min. 26 de francezul Lacazette a rezolvat partida. “Echipa noastră a arătat că are personalitate. Am jucat împotriva echipei numărul doi din Italia, cu jucători foarte buni. Respectul nostru faţă de ei ne-a făcut să jucăm foarte bine în cele două meciuri. Napoli este o echipă foarte mare”, a spus antrenorul învingătorilor, Unay Emery.

În semifinalele competiţiei se vor întâlni Arsenal Londra cu Valencia şi Eintracht Frankfurt cu echipa Chelsea. Semifinalele se vor disputa în zilele de 2 şi 9 mai.

Comentarii